Het is feest voor dansgroep Butterfly. Dit jaar vieren ze dat met een reünie en een speciale show.
Het is feest voor dansgroep Butterfly. Dit jaar vieren ze dat met een reünie en een speciale show. (Foto: Butterfy)

Dansgroep Butterfly bestaat 40 jaar

Dansgroep Butterfly viert dit jaar haar veertigste jubileum. De groep wordt volledig gerund door vrijwilligers, allemaal uit de eigen Butterfly-poel. Op zaterdag 11 mei wordt een reünie gehouden in de Pracht.

WAALRE - "Butterfly is eigenlijk per ongeluk ontstaan'', vertelt Wilma Stofmeel, die de groep veertig jaar geleden oprichtte. Er werd haar toen gevraagd om tijdens een Lentefestival met een dansgroepje op te treden bij het wisselen van de bands. "Het zou eenmalig zijn, maar we hadden succes en werden prompt voor allerlei festiviteiten gevraagd'', vertelt ze. Het ledenaantal groeide explosief en de groep begon voorstellingen te geven in Den Hof in Aalst. Tot op de dag van vandaag worden er jaarlijks shows gegeven, nu in theater de Schalm in Veldhoven. Wilma is niet meer betrokken bij de groep, maar vindt het bijzonder dat Butterfly nog steeds bestaat.

Een van de dingen die Butterfly zo bijzonder maakt, is dat de groep wordt gerund door vrijwilligers. Hierdoor blijft de contributie laag, maar dit gaat zeker niet ten koste van de kwaliteit. De dansvoorstellingen zijn elk jaar een groot succes en worden steeds indrukwekkender. De shows zijn een echte beleving en iedere dans heeft een eigen thema, kostuums, muziek en beeld. "We staan zelf eigenlijk ieder jaar weer versteld van wat we, met weinig middelen, op de planken hebben kunnen zetten'', zegt Nancy Leo, lerares bij Butterfly die zelf al 28 jaar geleden bij de groep begon.

Speciale show en reünie

De huidige leiding van Butterfly pakt het jubileum groots aan. Tijdens hun jaarlijkse show, dit jaar op 22 en 23 juni, blikken ze terug op de veertigjarige geschiedenis van de groep. Zo wordt een dans, die bijna 20 jaar geleden voor het eerst werd opgevoerd, in een nieuw jasje gestoken en opnieuw ten tonele gebracht. Verder wordt er gebruik gemaakt van vroegere kostuums en wordt er teruggegrepen op eerder gebruikte thema's en muziek.

De showcase in juni is niet het enige dat ter ere van het 40-jarige bestaan wordt georganiseerd. Zaterdag 11 mei is er namelijk een reünie in gemeenschapscentrum de Pracht in Aalst. Alle oud-leden zijn vanaf 19.30 uur welkom in de Pracht om herinneringen op te halen. "Het lijkt ons geweldig om iedereen weer eens te zien'', vertelt Saskia Heestermans. Saskia danst zelf al bijna 25 jaar bij Butterfly en geeft nu ook les: "Ik kijk ook vooral uit om iedereens reactie te zien op oude foto's en video's. Die glimlach op hun gezicht!'' Voor de huidige leden is er op 11 mei in de middag ook al een programma met dansworkshops en een choreografiewedstrijd.

Aanmelden kan nog steeds

Dansgroep Butterfly hoopt veel (oud-)leden te zien in de Pracht. Voor Saskia en Nancy heeft de groep gezorgd voor levenslange vriendschappen. "Als je eenmaal je hart aan Butterfly hebt gegeven, blijf je ook.'' Aanmelden voor de reünie kan nog steeds, via:

reuniebutterfly@hotmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden