TC Aalst-Waalre heeft als motto Samen uit, samen thuis'. De club fietst meestal over rustige wegen en paden.
TC Aalst-Waalre heeft als motto Samen uit, samen thuis'. De club fietst meestal over rustige wegen en paden. (Foto: fietsen op rustige paden.)

Paradijstocht 2e Paasdag

Vanaf begin maart is Toerclub Aalst-Waalre enthousiast aan het wegseizoen begonnen. Na een rustig begin met afstanden van 50-60 kilometer, lopen de afstanden op naar circa 100 kilometer. Tweede Paasdag fietst de club de Paradijstocht.

WAALRE - De Paradijstocht van 76 kilometer gaat maandag 22 april richting Arendonk (B), waar de pauze ingelast wordt. Rustige wegen en fietspaden worden meestal opgezocht om een zo’n veilig mogelijke situatie voor de deelnemers te krijgen. De groep houdt een gemiddelde snelheid aan van 27-29 km per uur. Onder leiding van een wegkapitein worden de verkeersregels in acht genomen.

Wie kennis wil maken met Toerclub Aalst-Waalre, kan maandag 22 april geheel vrijblijvend meefietsen. Het dragen van een fietshelm is verplicht. In NTFU verband zijn de leden WA verzekerd. Bij calamiteiten is technische assistentie van de leden altijd aanwezig. Tempo wordt altijd aan het niveau van de groep aangepast.

Overige ritten

Ook op zondag en donderdag fietst de club een rit. Zondags en 2e Paasdag vertrekken de ritten vanaf het parkeerterrein aan de Sophiastraat tegenover het DVS-voetbalterrein om 08.30 uur.

Op Donderdag is het vertrek voor een trainingsrit om 09.00 uur. De afstanden van de donderdagse trainingsritten variëren altijd tussen 50 tot circa 65 kilometer. Tevens organiseert de toerclub enkele specials zoals de Haspengouw-rit (bloesemrit in België), Lingetocht, Alblasserwaardtocht, Maasplassentocht Limburg, Tocht naar Groesbeek en de Hagelandroute (België) met als afsluiter een weekend in Twente.

Meer informatie? Bel: 06-86600281.

Meer berichten