Dit jaar barst het Paaspopfeest los op vrijdag 19 april. Maar liefst 263 acts verdeeld over drie dagen en 17 verschillende podia maken hun opwachting tijdens de 44ste editie van het Schijndelse festival.
Dit jaar barst het Paaspopfeest los op vrijdag 19 april. Maar liefst 263 acts verdeeld over drie dagen en 17 verschillende podia maken hun opwachting tijdens de 44ste editie van het Schijndelse festival. (Foto: )

Paaspop 2019 nog groter en completer

Nog iets minder dan twee weken en dan barst het festivalseizoen weer officieel los! Traditiegetrouw gebeurt dit natuurlijk in Schijndel met Paaspop, dat dit jaar op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 april wordt gehouden. Het festival wordt elk jaar groter en groter en richt zich op een steeds breder publiek. Ook dit jaar is er weer een dikke line up, echt zo eentje om je vingers bij af te likken. Maar Paaspop heeft nog veel en veel meer te bieden dan alleen muziek.

SCHIJNDEL - Oh, oh, oh, wat een prachtige geschiedenis kent dit festival toch. Begonnen als piepklein regionaal evenement in 1974, is Paaspop inmiddels uitgegroeid tot een weergaloos festival. Zo'n festival waar al vanaf het begin van het jaar reikhalzend naar wordt uitgekeken. Zo eentje waar niet alleen de inwoners van Schijndel naar toeleven, maar ook die in de rest van Brabant. En Nederland. En zelfs daarbuiten. Natuurlijk heeft dit allereerst te maken met de geweldige line up die Paaspop elk jaar weer biedt. Ook dit jaar hebben de programmeurs weer hun uiterste best gedaan om een zo divers mogelijk aanbod tot stand te brengen. Grote acts, zowel nationaal als internationaal, minder bekende acts, grappige acts, ruige acts, er is echt voor iedere smaak wel wat te vinden tussen de 263 acts verdeeld over zeventien - ja, je leest het goed - zeventien podia. Het thema is dit jaar niet voor niets 'Big. Things. Are. Happening.' want dat is precies wat er gebeurt. Vrijdag staan op Paaspops grootste podium, de Main Stage oftewel Apollo, namen als Nielson, Scooter, Jett Rebel, Kraantje Pappie. De vrijdagavond wordt afgesloten met één van Neerlands grootste metalbands, Within Temptation. En oh la la, de zaterdag heeft ook heel wat prachtigs in petto. Hollands glorie als De Staat en Douwe Bob, maar ook hele grote internationale acts zoals Dropkick Murphys en het Belgische Oscar and the Wolf, een band die vorig jaar veel furore maakte op diverse grote Europese festivals. En ja, ook de zondag is een bezoek aan Apollo meer dan de moeite waard, want dan staat onder andere Limburgs trots Rowwen Hèze op het podium. En die band staat altijd garant voor een groot feest. Ook Passenger komt die dag langs en deze singer songwriter kan rekenen op een grote fanschare. Maar goed, Paaspop is natuurlijk zo veel meer dan alleen de Main Stage. Wie over de bekende brug naar het festivalterrein loopt, waant zich al snel op de 'Strip van Las Vegas'. Met al die kleuren, lichten, muziek en gezelligheid, is het de totaalbeleving die Paaspop zo sterk weet neer te zetten. Wie zin heeft kan gaan dansen in de Roxy, naar een technofeest in Detroit, of wat gaan eten in één van de vele, vele foodtrucks. Of ga naar een megaoptreden in de Apollo, Phoenix (tweede main stage), housen in The Warehouse, naar het theater in Theatre, smartlappen meezingen in Dolle Mina, of naar Herrie met Gerrie. De lekkerste melodietjes worden in Paaspop's hagelnieuwe deep/tech/techno area om de oortjes geslingerd.

Elk jaar wordt er meer ruimte gemaakt voor nog meer bezoekers. Paaspop is momenteel hard op weg om uitverkocht te raken. Vorig jaar was het festival ook uitverkocht. Er stonden toen 81.000 bezoekers op de teller. In 2017 bezochten zo'n 75.000 mensen het Brabantse 'Las Vegas'. Ter vergelijk, in 2009 kwamen er zo'n 18.000 bezoekers naar het festival dat toen nog uit twee dagen bestond.

Wil jij ook drie dagen lang samen met een vriend of vriendin chillen en genieten van al het moois dat het Brabantse Las Vegas te bieden heeft? Stuur dan een mail naar paaspop@persgroep.nl en maak kans op twee vrijkaarten voor drie dagen Paaspop.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden