Koen en Lisa (midden) werken met plezier op de Pimpernel. Foto: Theo van Sambeek.
Koen en Lisa (midden) werken met plezier op de Pimpernel. Foto: Theo van Sambeek. (Foto: Theo van Sambeek)

Wim van der Donk op werkbezoek

Commissaris van de Koning Wim van der Donk, kwam woensdag 3 april op werkbezoek in Waalre. Op zijn verlanglijstje stond onder andere het bezoek aan een maatschappelijk integratieproject.

WAALRE - Op 8 juni 2018 opende de commissaris Het Huis van Waalre. Nu, bijna een jaar later, kon hij het gemeentehuis in vol bedrijf zien en was hij tevreden over de bedrijvigheid die er heerste. "Mooi om te zien dat het gebouw aan het doel beantwoordt", was zijn opmerking. Daarna ging hij in gesprek met het college van B&W en raadsleden. Daarbij kwam de samenwerking in de regio ter tafel en hoe belangrijk het is om goed samen te werken. Ook de woonfuncties van leegstaande panden waren een punt van aandacht. Burgemeester Brenninkmeijer tipte aan dat er in Waalre tweeënzeventig verschillende nationaliteiten zijn gevestigd. "De expats hebben huisvesting nodig, soms voor een paar jaar en anders om zich te vestigen. Ook al blijven sommige expats maar drie jaar, dan nog gaan de kinderen in Waalre naar school in plaats van naar de internationale school."

De Pimpernel

Het volgende bezoek was aan de Zorgkwekerij de Pimpernel. Een bijzonder visionair project dat Anneke de Geus zeventien jaar geleden startte en dat nog steeds op volle toeren met succes draait. Om de beurt gaven Anneke en haar echtgenoot Dick, uitleg over de visie van de planterij. "Veertig medewerkers vinden hier hun dagbesteding. Ze komen uit de verre omtrek. Sinds kort hebben we twee busjes die de mensen halen en brengen. Onze doelstelling is dat deze mensen de dagbesteding arbeidsmatig besteden, want werken geeft voldoening. De medewerkers werken zelfstandig en geven zelf aan wat ze wel en wat ze niet willen doen. We zorgen voor zo min mogelijk prikkels, zonder werk- en prestatiedruk."

Twee medewerkers leggen uit waarom ze graag op de planterij werken: Lisa vindt bijna alles leuk wat ze moet doen. "Waar ik eerst werkte, leek het meer op knutselen, maar ik wil groeien en echt werken. Ik moet alleen nog leren op tijd af te remmen." Koen vindt het fijn dat hij afwisselend binnen en buiten kan werken. "Hier kom ik tot rust en kan ik mezelf zijn." Meer info: www.planterijdepimpernel.nl.

Den Hof

Daarna vertrok het gezelschap naar winkelcentrum Den Hof. Daar namen Ralf de Jong en John van Doormalen de genodigden mee op een rondgang door het centrum. Van de Donk wilde inzicht krijgen in de leegstand van de winkels en hoe dit kan worden aangepakt.

Bij het afscheid overhandigde burgemeester Brenninkmeijer aan Van de Donk een boekje van Waalres Erfgoed 'De geschiedenis van Waalre'.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden