Het grootste deel van Vrouwen Vocaal Ensemble Sirena
Het grootste deel van Vrouwen Vocaal Ensemble Sirena (Foto: eigen foto)

Passieconcert door 30 vrouwenstemmen

WAALRE - Sirena is een vrouwenkoor met als thuisbasis Eindhoven en bestaat uit zo’n dertig geschoolde en geoefende vrouwenstemmen. Onder leiding van dirigent Nadia Loenders brengt het koor onder de titel ‘Passie’ liederen ten gehore zoals het ‘Salve Regina’ van Domenico Scarlatti, het indrukwekkende ‘Even when he is silent’ van Kim Arnesen, de ‘Hildegard Motetten’ van Maria Löfberg en het lieflijke ‘Lullaby’ van Daniel Elder. Het zijn liederen die verhalen over de passie die mensen brengt tot verstilling, tot grote daden en diepe gevoelens van liefde. Muziek die uitstekend past in de 40-dagen-tijd in de aanloop naar Pasen. De instrumentale begeleiding en intermezzo’s zijn in handen van pianist en organist Tannie van Loon.

Mythologische betekenis

‘Sirena’ is het Italiaanse woord voor Sirene, een figuur uit de Griekse mythologie. De Sirenen waren half-goddelijke wezens die leefden op één van de eilandjes van een rotsige eilandengroep. Met hun mooie stemmen lokten ze nietsvermoedende reizigers naar het eiland, om ze met hun schip op de klippen voor het eiland te pletter te laten slaan. Ensemble Sirena deelt met deze mythologische wezens het verlangen om te bekoren.

Concert én museumbezoek

Gasten van Willibrordconcerten kunnen voorafgaande aan het concert het Waalres Museum aan Willibrorduslaan 4 bezoeken. Daar loopt nu de expositie ‘100 jaar Brabantia, hoogtepunten uit een bewogen geschiedenis’. Een combinatiekaart voor concert én museumbezoek is vanaf 13.30 uur op de concertzondag verkrijgbaar bij het museum voor de gereduceerde prijs van 9 euro. Toegang tot alléén het concert kost 7 euro en toegangsbewijzen zijnzondag 7 april vanaf 14.30 uur beschikbaar op de concertlocatie, de Oude Willibrorduskerk aan Oude Torenstraat 2 in Waalre. Reserveren is niet mogelijk. Het optreden van Sirena begint om 15.00 uur en duurt circa een uur.

Meer berichten