De t-shirts van de Rendierjagers werden gesponsord door Rudolph Vermeulen Bonbons en allesmetjelogo.nl. Foto: Rendierjagers.
De t-shirts van de Rendierjagers werden gesponsord door Rudolph Vermeulen Bonbons en allesmetjelogo.nl. Foto: Rendierjagers. (Foto: De Rendierjagers)

Waalre 17e bij Brabantse Dorpenkwis

Vriendengroep De Rendierjagers hebben de 17e plek bemachtigd in de Brabantse Dorpenkwis. Afgelopen zondag streden zij in Veghel tegen teams van 50 andere gemeenten uit Brabant.

VEGHEL-WAALRE - De Brabantse Dorpenkwis werd afgelopen zondag voor de derde keer gehouden. In evenementenlocatie de Koekbouw op de Noordkade in Veghel streden 51 Brabantse teams voor de felbegeerde titel van 'slimste dorp van Brabant'. De Rendierjagers, de Waalrese afgevaardigden, sleepte de 17e plaats in de wacht.

De Rendierjagers zijn echte spelletjesliefhebbers en ook pubquiz'en is hen niet vreemd. De naam van de groep is een ode aan de mensen die, lang geleden, de allereerste nederzetting hadden in Waalre. Zij leefden van de rendierjacht. Toen er vorige zomer een Waalrese dorpsquiz werd georganiseerd, was de groep dus meteen van de partij. Dat ze op de eerste plek zouden eindigen, had niemand zien aankomen. "De prijsuitreiking was een dag later en van de veertien teamleden, zijn we maar met z'n vieren gegaan. We zouden toch niet winnen'', vertelt Marieke van der Aalst. Dankzij deze eerste plek mochten ze Waalre vertegenwoordigen in Veghel.
"We hadden super veel zin in de wedstrijd", vertelt Janske Rohof-van Berkom, een van de Rendierjagers. "Alleen al de voorpret was fantastisch.'' De Brabantse Dorpenkwis bestaat uit een groot aantal vragen over de meest uiteenlopende onderwerpen. De teams mogen er alles aan doen om een antwoord te achterhalen, dus ook het internet gebruiken. Daarvoor hadden de Rendierjagers zelfs hun eigen wifi geregeld. "We konden het natuurlijk niet riskeren om op de openbare wifi in Veghel te zitten en door alle andere gebruikers een trage verbinding te hebben'', lacht Rendierjager Gijs van der Aalst.

Daarnaast waren er ook een aantal doe-opdrachten. Vijf teamleden mochten aanwezig zijn in Veghel en de rest bleef in de eigen gemeente om die opdrachten uit te voeren. Ter voorbereiding hadden de Rendierjagers al een hoop mensen gemobiliseerd om te helpen tijdens de grote quiz. Natuurlijk de andere leden van het 17-koppige team, maar ook een hoop andere Waalrenaren. Zelfs mensen uit de concurrerende teams van de Waalrese Dorpsquiz. Marieke: "We hebben een oproep gedaan om voor één dag niet tegen elkaar te strijden, maar samen voor Waalre te strijden.''

Dat het een spannende wedstrijd zou worden, had de groep wel verwacht. Alle deelnemers waren stuk voor stuk winnaars en bloedfanatiek. Dat ze er vol voor gingen, was wel duidelijk. Het doel was om het team uit Megen (gemeente Oss) van de troon te stoten. Zij wonnen namelijk de eerdere twee edities van de grote dorpskwis. Dit is helaas niet gelukt, maar een achttiende plek is ook zeker niet verkeerd. De volgende dorpsquiz van Waalre staat 14 juni op de planning en er zijn al punten te verdienen. Aanmelden kan nog via:

www.wijwaalredorpsquiz.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden