Citroenvlinder. Foto: Peter Broere
Citroenvlinder. Foto: Peter Broere (Foto: Peter Broere)

De eerste vlinders in de Vlindertuin

WAALRE - De eerste citroenvlinders hebben zich weer laten zien in IVN Vlindertuin Waalre. Dat is elk jaar het teken dat het vlinderseizoen eraan komt.

Iedere eerste woensdag van de maand, te beginnen op 3 april, is er een rondleiding van ongeveer een uur door de tuin. Aanvang 14.00 uur, vooraf aanmelden is niet nodig. Speciaal voor kinderen is er elke maand een kindermiddag van 14.00 tot 16.00 uur. De kindermiddagen zijn gepland op woensdag 17 april, 22 mei, 19 juni, 10 juli, 7 augustus en 4 september.

Nachtvlinderliefhebbers zijn welkom op de nachtvlinderavonden. Deze worden alleen gepland bij goed (nachtvlinder)weer, meestal één tot enkele dagen van tevoren op onderstaande website. Aanmelden voor de mailinglijst kan ook op de website.

Alle activiteiten zijn gratis maar een kleine donatie voor de Vlindertuin is welkom. Ook als er geen speciale activiteiten zijn, is de poort altijd open. De Vlindertuin ligt in het bos nabij de Blokvenlaan in Waalre. Tegenover huisnummer 43 bij de wegwijzer ongeveer 150 meter het bospad volgen.

www.ivn.nl/valkenswaard-waalre

Meer berichten