Frank Dols begeleidt de maximaal 12 tieners van Technika 10.
Frank Dols begeleidt de maximaal 12 tieners van Technika 10.

Samen op maandag aan de slag met techniek

Iedere maandag komen tieners bij elkaar in de Pracht voor Technika 10. Onder begeleiding van Frank Dols zijn zij in een groep bezig met techniek en de vele mogelijkheden daarin.

WAALRE - Frank Dols is niet alleen de begeleider maar ook de contactpersoon voor Technika 10 en het aanspreekpunt over de club: “De groep is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van ongeveer 10 tot en met 12 jaar, zeg maar groep 6, 7, en 8 van de basisschool. Het is een gemengde activiteit voor jongens en meisjes. Het gaat om een kennismaking met het werken in hout, metaal en kunststof. En er wordt gewerkt met materialen, elektriciteit en gereedschappen. Elk kind maakt zelfstandig een eigen werkstuk, in totaal ongeveer 8 of negen gedurende de hele cursusactiviteit. De kinderen krijgen vooraf uitleg, het werkstuk is beschreven op papier en er zijn vrijwilligers voor de begeleiding. Dit zijn iets oudere jongens en meiden met affiniteit in de techniek."

"Het mooie is dat de kinderen elkaar kunnen helpen. Ook als iemand klaar is met zijn werkstuk, kan hij een ander gaan helpen. Zo leren de kinderen omgaan met sociale vaardigheden. Als het moet, kunnen we de groep opsplitsen in beginners en gevorderden. Zo kunnen we beginnen met de wat gemakkelijker werkstukken."

"De groep telt maximaal 12 kinderen zodat er voor elk kind voldoende aandacht is. Belangrijk en soms ook nodig, want niet iedereen is hetzelfde. Maar uiteindelijk gaat iedereen met een aantal werkende en zelfgemaakte pronkstukken naar huis. Ze houden er allemaal wat aan over. Een werkstuk, verworven vaardigheden en het samen zijn en doen in een groep.”

Meer informatie
Technika 10 is iedere maandag van 18.45 tot 20.15 uur bij De Pracht in Aalst. Alle informatie over kosten en meer is te vinden op:

www.depracht.nl

Meer berichten