Drie dagen en nostalgische kermis in Waalre. Foto: Mariet Wielders.
Drie dagen en nostalgische kermis in Waalre. Foto: Mariet Wielders. (Foto: Mariet Wielders)

2e editie van Spring Waalre nog leuker

Het weekeinde van van 5 tot en met 7 april staat helemaal in het teken van de tweede editie van Spring! Dit jaar een vol programma met nieuwe onderdelen zoals Waalre zingt Hazes en het Waalre Bruist Toeptoernooi, maar ook activiteiten als de Waalre Bruist Pubquiz en de Voorjaarskermis.

WAALRE - Op de Markt van Waalre kunnen bezoekers drie dagen genieten van een gevarieerd programma van muziek, activiteiten, eten en drinken. Toegang tot Spring is gratis.

Centraal staat, net zoals vorig jaar, een nostalgische voorjaarskermis waar jong en oud een echte kermis kunnen bleven zoals deze vroeger was. Diverse attracties zoals een rupsbaan, zweefmolen, schiettent en draaimolen worden opgesteld. De voorjaarskermis is vrijdag, zaterdag en zondag open tussen 13.00-21.00 uur.

Vrijdag 5 april staat in het teken van spellen. Om 10.30 uur start het programma met een nostalgische bingo-activiteit waar gespeeld wordt voor schitterende prijzen. Vanaf 13.00 uur is het de beurt aan de basisschooljeugd met de KidsQuiz. Tijdens een spannende speurtocht over het terrein van Spring gaan kinderen op zoek naar de oplossing van het raadsel, om zo een prijs te winnen. Aansluitend wordt om 16.00 de Nix18Quiz georganiseerd voor iedereen van 12-17 jaar. Onderwerpen als youtube, vloggen, games, muziek en Instagram komen aan bod tijdens deze interactieve quiz. Vanaf 19.00 uur is het tijd voor de 2e editie van de Waalre Bruist Pubquiz voor volwassenen, waarin gestreden wordt om de hoofdprijs: een geheel verzorgde BBQ avond voor 10 personen. Aansluitend is er nog een gezellige afterparty.

Zaterdag 6 april presenteert Spring twee nieuwe onderdelen: het Waalre Bruist Toeptoernooi vanaf 17.00 uur. Daarna nodigt Stichting Waalre Bruist heel Waalre uit om te komen meezingen met 'Waalre zingt Hazes'. In de tent op de Markt vertolken Waalrese zangers en zangeressen het repertoire van André Hazes en de hele tent wordt uitgenodigd om mee te zingen met zijn bekendste nummers en hits uit Amsterdam. Songteksten worden gepresenteerd op grote beeldschermen.

Zondag 7 april wordt Spring afgesloten met een Openluchtmis in samenwerking met RK Parochie H. Willibrord (11.00 uur), voorjaarswandelingen in samenwerking met Loopgroep Waalre (10.30 en 13.00 uur) en een gezellige familiemiddag en -avond met live muziek. Informatie over de programma-onderdelen van Spring is te vinden via de website www.springwaalre.nl. Voor enkele programma-onderdelen is vooraf aanmelden nodig.

Spring Business

De organisatie van Spring nodigt alle ondernemers die een binding hebben met Waalre, uit voor een gezellige bedrijvenavond, genaamd Spring Business, op donderdag 4 april vanaf 18.30 uur. Tijdens de avond wordt ook de eerste Waalre Bruis Business Award uitgereikt aan de meest verbindende ondernemer van Waalre. Meer info:

www.springwaalre.nl

Meer berichten