De organisatie van de sponsorlunch. V.lnr: Janine Vergroesen, Elke Palm, Corlianne Schers en Annemarie v.d. Broek.
De organisatie van de sponsorlunch. V.lnr: Janine Vergroesen, Elke Palm, Corlianne Schers en Annemarie v.d. Broek. (Foto: )

Droom komt uit, drie weken werken in Ghana

Corlianne Schers vertrekt zondag 10 maart naar Ghana als vrijwilliger te gaan werken in missieziekenhuizen. Zij reist met de Stichting ‘Sun in Ghana', een stichting die vooral medische projecten in het West-Afrikaanse Ghana ondersteunt en nauw samenwerkt met de missie in het land.

WAALRE - Volgens Corlianne is er in Ghana veel werk te doen in de zorg. 'Sun in Ghana' ondersteunt een aantal algemene ziekenhuizen en projecten in de gezondheidszorg onder andere in Hwidiem, Duayaw Nkwanta, Wa en Nandom. Het team waar Corlianne mee reist en zijzelf willen in een van de ziekenhuizen een couveuse-afdeling en moeder- en kindafdeling opzetten. Nu is het nog vaak zo dat kraamvrouwen gewoon tussen de andere patiënten liggen. Naast de medische spullen, is er ook behoefte aan lessen over onderwerpen variërend van hygiëne tot trauma-opvang. Net als de andere vrijwilligers betaalt Corlianne Schers de reis- en verblijfskosten helemaal zelf. Hierdoor zijn de lijntjes heel kort en komt alles op de plaats van bestemming.

Sponsorlunch
Om extra geld in te zamelen is zondag 10 februari een sponsorlunch gehouden met tombola en veiling. Voorafgaand aan de lunch was er om 11.00 uur een dienst in de Willibrorduskerk in Waalre. Diaken Bas Leijtens heeft de opbrengst van de deurcollecte beschikbaar gesteld voor Ghana. Voor de lunch heeft burgemeester Jan Brenninkmeijer heeft geheel vrijblijvend de amuse bereid en geserveerd. De lunch leverde uiteindelijk meer dan 8000 euro op. Corlianne had nooit gedacht dat de lunch zo veel zou opbrengen. Het ingezamelde geld is bedoeld om een containertransport naar Ghana te financieren en projecten in de missieziekenhuizen te ondersteunen.

Blijf op de hoogte
Wie de belevenissen van Corlianne wil volgen: https://corliannegoesghana.home.blog/

Stichting Sun in Ghana is de koepel voor verschillende ontwikkelingswerkprojecten in Ghana. De stichting is opgericht op 16 december 2008, als direct gevolg van een reis die jongeren gemaakt hebben naar Ghana en contacten die tijdens deze reis zijn ontstaan. Omdat er meerdere hulpverzoeken uit Ghana zijn gekomen, wilde de Stichting niet enkel aan één plaats gebonden zijn, maar werken op meerdere plaatsen in Ghana waar ondersteuning nodig is.Meer info: http://www.suninghana.nl/.

Meer berichten