Jolanda (l) en Jessica organiseren de Welzijns Beurs Waalre op 24 maart in Gemeenschapshuis de Pracht. Foto: Theo van Sambeek.
Jolanda (l) en Jessica organiseren de Welzijns Beurs Waalre op 24 maart in Gemeenschapshuis de Pracht. Foto: Theo van Sambeek. (Foto: Theo van Sambeek)

Welzijns Beurs Waalre keert terug

De tweede 'Welzijns Beurs Waalre' vindt plaats op zondag 24 maart in Gemeenschapshuis de Pracht. Initiatiefnemers Jessica Mortier en Jolanda van den Heuvel waren heel tevreden over de opkomst en de sfeer in 2018 zodat er een tweede editie komt.

WAALRE - Het publiek was toen heel divers: jong en oud, man, vrouw, gezin of single. De dames besloten naar aanleiding daarvan en aan de hand van een enquête, de beurs te verplaatsen naar de zondag en de openingstijden te verruimen naar 10.30 tot 16.00 uur.

Jessica heeft ervaring in de psychiatrie en sinds drie jaar een eigen praktijk. Jolanda deed agogisch werk en was verpleegkundige gehandicaptenzorg. Elf jaar geleden startte ze een eigen praktijk. Ze kwamen jaren geleden in contact met elkaar en troffen een beurs in Valkenswaard. Ze constateerden dat er in Waalre op het gebied van welzijn en zorg veel aanbod is, maar dat dit nauwelijks bekend is. Daarop besloten ze samen een beurs te organiseren.

Andere vormen

Uitgangspunt van de beurs is om de inwoners van Waalre kennis te laten maken met andere vormen van zorg en welzijn, die zorgen voor meer balans en evenwicht in je leven. Aan de hand van lezingen, workshops en standhouders kunnen bezoekers kennismaken met de verschillende disciplines in de welzijnszorg. Wat moet je je bij welzijn voorstellen? Jolanda: "Je kunt leren om je lichaam beter in balans te brengen, zodat je minder leeft vanuit het denken en meer vanuit je gevoel. Zo kun je een ommekeer in jezelf te bewerkstelligen. Geen nieuwe trucjes aanleren, maar zorgen dat het anders leven bij jou van binnenuit komt en alles in balans brengt. Op de beurs kun je onderzoeken wat bij je past, en ervaren wat voor jou de verandermogelijkheden zijn."

Jessica vult aan: "Het is onze bedoeling dat de beurs inzicht geeft in wat er is als aanvulling op de meer bekende reguliere zorg. Dat je er een brede kijk op krijgt. Je krijgt informatie en inzichten om gezonder en bewuster te leven, zo kun je patronen veranderen. De mogelijkheden zijn veel groter dan doorgaans gedacht wordt, er is nog zoveel meer te ontdekken. Doordat alle deelnemers van de beurs hun verhaal kunnen doen, kan het publiek informeel kennismaken met de verschillende disciplines. Zo onderzoek je gemakkelijk of je een klik voelt met de methode en de persoon die het aanbiedt."

Als het programma helemaal rond is, is dat op de website www.gezondwelzijnwaalre.nl vooraf in te kijken. Alle deelnemende disciplines staan er op, je kunt dan doorklikken voor meer informatie. Iedereen ontvangt bij binnenkomst een plattegrond waar de deelnemers te vinden zijn en er hangt een programma over de workshops en de lezingen. De toegang is gratis.

Meer berichten