De vijf vrijgezellen vinden het best gezellig samen maar zijn toe aan nieuw gezelschap.
De vijf vrijgezellen vinden het best gezellig samen maar zijn toe aan nieuw gezelschap. (Foto: Dierenbescherming)

Vijf zware jongens zoeken vrouwelijk gezelschap

Deze vijf zware jongens zijn samen gevonden in het bos, per haan wegen ze maar liefst 4 tot 5 kilo. Gezien hun statige verschijning gaat het waarschijnlijk om Brahma hoenders of dat ras zit toch in ieder geval in hun bloed.

REGIO - Het Brahmaras is een van de grootste en tegelijkertijd meest aaibare kippenrassen. Een soort van Grote Vriendelijke Reus-haan kun je wel zeggen. Zelfs met vijf vrijgezellen onder elkaar vinden ze het best gezellig, iets wat toch niet van veel hanen gezegd kan worden. Maar, het wordt voor de mannen toch tijd om op eigen benen te gaan staan. Ondanks hun vreedzame en vriendelijke aard, zijn ze best wel toe aan nieuw gezelschap.. Brahma's vliegen niet heel veel, maar natuurlijk hebben ze wel de ruimte nodig om lekker te scharrelen en hun vleugels te strekken. Interesse? Kom langs bij Dierenopvangcentrum De Doornakker, Doornakkersweg 51 in Eindhoven, tel. 088 - 8113520 of kijk voor meer informatie op:

https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenopvangcentrum-de-doornakker/dierenopvang/asieldieren/vogels/dier/137705

Meer berichten