Wij Waalre Dorpsquiz 2019
Wij Waalre Dorpsquiz 2019

Het mysterie is ontrafeld

Het mysterie van de sleutels hield de gemoederen zeker drie weken bezig. Veel van onze lezers namen contact op met de redactie. Ging het om een nieuwe sleutelmaker die met deze actie zijn nieuwe zaak wilde promoten? Ging het echt om een raar licht ergens boven Waalre? Wellicht een reclamestunt van een reisbureau dat met de travelkeys een mooi aanbod in de schijnwerpers wilde zetten? Of waren het toch toeristen die een of andere grap wilden uithalen?

WAALRE - De website waalretiktaf.nl telde de laatste weken vrolijk af. Een van onze wethouders meldt: 'Ik heb op de website naar de klok zitten kijken. Het duurde voor mijn beleving soms wel een uur voordat het cijfertje van de uren versprong.' En wat bleek op de vroege ochtend van 15 februari toen de klok naar nul tikte? De sleutels zijn onderdeel van de Wij Waalre Dorpsquiz die dit jaar op 14 juni gehouden wordt. De travelkeys zijn daar een belangrijk onderdeel van. Dat speculeren van de laatste weken was goed, maar mét de sleutels blijkt de bedoeling, en niet óver de sleutels.

Wonderlijke dorpsquiz

Dit jaar is het thema van de DorpsQuiz Waalrese WereldWonderen. De organisatie wil daarmee de bijzondere plekken in Waalre belichten. Wat nou Chinese Muur? Wij hebben de N69. Wat nou Taj Mahal? Wij hebben het Huis van Waalre! Alle travelkeys zijn voorzien van een kaartje met daarop een vermelding van wereldwonderen die buiten Waalre te vinden zijn. Zaak is het voor de quiz om zo veel mogelijk van deze te verzamelen. Combinaties van sleutels - er zijn zelfs gouden sleutels gesignaleerd - met kaartjes bepalen de waarde van je 'sleutelportefeuille'. Deze waarde komt simpel tot stand middels de marktwerking van vraag en aanbod. Door travelkeys te ruilen kan je je sleutelportefeuille optimaal laten renderen. De waarde ervan is te volgen middels publicaties via de enige en echte WSX, de Waalrese Sleutel Exchange. Deze is binnenkort te vinden op de website van de DorpsQuiz.

Vergeet je beurs niet

Handel, ruil, deal en speculeer als een dolle, zorg ervoor dat je sleutelportefeuille optimaal rendeert en haal zo uiteindelijk punten binnen voor de Wij Waalre DorpsQuiz. Volg de DorpsQuiz op Facebook, Twitter en Instagram, want er kan zo maar op die social media een foto geplaatst worden van de locatie waar weer een sleutel is achtergelaten. Maar vergeet bovenal niet je team op tijd in te schrijven, want de organisatie heeft al te kennen gegeven meerdere acties op touw te zetten waar je voorafgaand aan de quiz al punten mee kunt verdienen.

De eerste vraag van de Dorpsquiz willen we je alvast geven om in je agenda op te schijven. Wanneer wordt de Dorpsquiz 2109 gehouden? Antwoord: 14 juni!

Blijf vooraf en tijdens goed op de hoogte via de website van Wij Waalre DorpQuiz:

www.wijwaalredorpsquiz.nl

Meer berichten