India, een indruk. Foto: Henny Looren de Jong.
India, een indruk. Foto: Henny Looren de Jong. (Foto: Henny Looren de Jong)

Van Delhi naar Mumbai

WAALRE - De seniorenvereniging PVGE-Aalst-Waalre en Valkenswaard houdt donderdag 28 februari een Trefpuntbijeenkomst. Tijdens deze middag neemt Henny Looren de Jong uit Valkenswaard de bezoekers mee naar centraal India onder de titel: Van Delhi naar Mumbai door centraal India.

Henny Looren de Jong geeft een reisindruk van de mysterieuze hindoetaferelen op de 'ghats' van de oudste heiligste steden als Uijain, Maheshwar en Hampi. De bezoekers gaan mee op de pelgrimsroute over het heilige riviereiland van Omkareshwar en lopen mee met de pelgrimgangers naar de heilige bron Jata Shankar en de Shiva-tempel van Chauragarth. Onderweg maken zij kennis met de rituelen van de sadhoe's. Er wordt een bezoek gebracht aan de majestueuze paleizen van Gwalior en Mandu, de erotische tempels in Khajuraho, de ruïnes bij Hampi en de idyllische hippiestrandjes bij Gokarna. Daarnaast staan er bezoeken gepland aan de hectische steden als Delhi, Bopal, Hyderabad, en Mumbai.

De reis onder leiding van Henny start in Delhi en eindigt in Mumbai waar de kennisnaking volgt met de Dobighats en de dabbawallah's en als afsluiting een bezoek aan de wijk Colaba. Kortweg een ontmoeting met India en haar verschillende religies.

De lezing vindt plaats op donderdag 28 februari in de Agnus Dei-kerk aan de Koningin Julianalaan 12 in Waalre. Aanvang is 14.00 uur en de toegang bedraagt 4 euro per persoon.

Meer berichten