Vocaal Ensemble Kamerijk
Vocaal Ensemble Kamerijk (Foto: eigen foto)

Eeuwenoude zang in Willibrordconcert

WAALRE - Zeven zangers en zangeressen vormen het Vocaal Ensemble Kamerijk dat zondag 24 februari om 15.00 uur een wel heel bijzonder optreden verzorgt in de reeks Willibrordconcerten in de Oude Willibrorduskerk van Waalre.

Kamerijk is een ensemble dat muziek uit de Renaissance zingt. Het richt zich vooral op meerstemmige muziek uit de Zuidelijke Nederlanden van de 14e en 15e eeuw van de hand van Frans-Vlaamse componisten zoals, Guillaume Dufay en Josquin Desprez. De leden van Kamerijk hebben een heel verschillende achtergrond. Sommigen hebben een musicologische of muzikale opleiding, anderen hebben werk dat verband houdt met muziek, of zijn buiten het terrein van de muziek werkzaam.

Gasten van Willibrordconcerten kunnen voorafgaande aan een uitvoering, het Waalres Museum aan Willibrorduslaan 4 bezoeken. Een combinatiekaart voor concert én museumbezoek is vanaf 13.30 uur op de concertzondag verkrijgbaar bij het museum voor 9 euro. Een kaart voor alleen het concert kost 7 euro. Deze zijn op zondag 24 februari vanaf 14.30 uur beschikbaar op de concertlocatie, de Oude Willibrorduskerk aan Oude Torenstraat 2 in Waalre. Het optreden van Kamerijk begint om 15.00 uur en duurt circa een uur.

Meer berichten