Jennifer Bernaerts neemt met plezier de bloemen en cheque van Carl van der Aalst in ontvangst. Foto: Theo van Sambeek.
Jennifer Bernaerts neemt met plezier de bloemen en cheque van Carl van der Aalst in ontvangst. Foto: Theo van Sambeek. (Foto: Theo van Sambeek)

Statiegeld AH de Bus levert 2200 euro op voor goede doelen

Bij Albert Heijn de Bus is het mogelijk je retour statiegeld aan een goed doel te doneren. Op het emballage apparaat zit naast de gewone knop er een om voor een goed doel te doneren. Het gaat vaak om kleine bedragen. Tot één euro geeft men het statiegeld nog wel gemakkelijk weg, maar vele kleintjes maken één grote. Er werden twee doelen uitgekozen: Stichting 'Wens Ambulance Brabant' uit Valkenswaard en 'Villa Expert Care' op de Markt in Waalre. Begin februari kon supermarktmanager Carl van der Aalst beiden verrassen met een mooi geldbedrag.

Waalre - Van der Aalst legt het hoe en waarom uit: "We willen graag maatschappelijk meedenken en kiezen het liefst voor lokale goede doelen. Zo hebben wij 'Wens Ambulance Brabant' ruim 800 euro kunnen schenken en 'Villa Expert Care' ontving ruim 1300 euro. Die laatste is in ons dorp het bekendst. De afgelopen jaren liepen de bedragen op, het was tijd om uit te betalen."

Wens Ambulance Brabant
Maandag 4 februari ontving Will van Genughten, een medewerker van 'Wens Ambulance Brabant' de cheque uit handen van AH medewerker Jordi Gerrits samen met een bloemetje. Van Genugten zei heel blij te zijn met de cheque: "We hebben 150 vrijwilligers, waaronder verpleegkundigen, gepensioneerde huisartsen en ervaringsdeskundigen. We kunnen met dit bedrag zeker vier kleine ritjes maken. Dat kan heel verschillend zijn soms wil een terminale patiënt naar zee, maar we kunnen iemand ook naar een communicant in Limburg brengen voor een bezoek. Ons is niets te gek. Het kan gebeuren dat iemand, die zelf niet in staat is de terminale patiënt te bezoeken, naar hem of haar wordt gebracht. Wanneer mensen ons bedanken zeggen wij: jullie bedankt dat wij mochten delen in jullie persoonlijke beleving."

Villa Expert Care
Mieke Kivits en Jennifer Bernaerts van 'Villa Expert Care' kregen woensdag 6 februari de cheque uit handen van supermarktmanager Van der Aalst. Jennifer Bernaerts vertelt wat meer over het huis: "Wij zijn ziekenhuis gerelateerd, maar hebben het er daarbij zo huiselijk mogelijk gehouden. Daardoor komen ouders en kinderen even in een andere sfeer. Afwisselend zijn er vier à vijf kinderen in huis., soms zijn het er tien. Dat is vaak in het weekend. We hebben 24/7 verpleegkundige opvang met nachtzorg. Sinds kort staat er in de tuin een onderkomen waar ouders mét kinderen kunnen logeren en er is ook terminale zorg aanwezig. Ouders kunnen worden bijgeschoold in verpleegkundige handelingen. We zijn heel blij met dit mooie geldbedrag, daarvan gaan we faciliteiten voor in de tuin kopen. Bijvoorbeeld fietsjes, een trampoline en een schommel zodat kinderen kunnen snoezelen. Vooral kinderen met neurologische problemen hebben behoefte aan meer prikkels." Meer info:

www.wensambulancebrabant.nl

www.villa-expertcare/villa-expertcare-waalre.nl

Meer berichten