Foto:

Het mysterie van Waalre houdt aan

Vorige week schreven we al over de geheimzinnige sleutels die her en der opduiken in ons dorp. Volgens een woordvoerder van de gemeente zou de wethouder van Ontsluitingen en Belangrijke Zaken hier meer van weten, maar bij navraag blijkt er helemaal geen wethouder van belangrijke zaken te zijn. Het mysterie houdt dus aan.

WAALRE - Op de website www.waalretiktaf.nl, die op de aan de sleutels hangende labels staat, is al vele malen gekeken de afgelopen periode. Meer helderheid omtrent de kwestie heeft dit echter niet opgeleverd.
En de klok tikt maar af.

Dat er iets aan de hand is, is inmiddels meer dan duidelijk, maar wát er precies spookt in onze gemeente blijft nog in het abstracte. Mevrouw Van Tetteren, die in de buurt van de Eindhovenseweg woont, wil er het volgende over kwijt: "Ja, vorige week nog zag ik, toen ik omhoog keek, een of ander raar licht. Dat was toen ik 's avonds met mijn hondje Geert aan het wandelen was. En binnen was het in één keer weg!"

Wellicht dat de informatie op de kaartjes die aan de sleutels hangen een weg naar de oplossing van het raadsel kan bieden. Naast het websiteadres staat op het ene kaartje bijvoorbeeld een afbeelding van Christus de Verlosser in Rio de Janeiro, op een ander het Flavisch Amfitheater in Rome, en dan is er nog een kaartje gezien met de Piramide van Cheops in Gizeh. Een mogelijke verklaring zou kunnen zijn dat enkele uit verschillende delen van de aardbol komende toeristen allemaal rond dezelfde tijd hun huissleutel in ons dorp zijn verloren, maar het kan evengoed zijn dat er totaal iets anders aan de gang is.

Geschiedenis

Het is overigens zeker niet de eerste keer dat onze gemeente met een mysterie te kampen heeft. Vele duistere en onopgeloste zaken zijn er al de revue gepasseerd in de illustere geschiedenis van ons dorp. In 1888 bijvoorbeeld liep er, volgens de verhalen, een vreemdeling rond in Waalre die minstens vijf mensen, vrouwen van de aardigste soort om precies te zijn, uit het niets een hand gaf. In de volksmond werd de dader al snel Sjaak de Schudder genoemd. De commissaris van politie indertijd wilde de zaak tot op de bodem uitzoeken en sloeg er zelfs een lunch voor over. De identiteit van de seriehandenschudder is echter nooit achterhaald.

#MysterievanWaalre

Op de verschillende social media, zoals Facebook en Twitter, wordt al ruim een halve maand druk gespeculeerd over het wel en wee van het huidige mysterie in ons dorp, en zelfs de burgemeester heeft volgens insiders het woord 'hashtag' op een bierviltje geschreven. De meeste stemmen wijzen op de komst van een nieuwe sleutelmaker naar onze gemeente, maar het blijft over het algemeen nog snoei- en snoeihard gissen. Als je denkt meer te weten, post dit dan op social media met vermelding van #MysterievanWaalre en/of neem contact met op met De Schakel (zie colofon voor de contactgegevens).

Meer berichten