Samenwerken voor een mooie optocht.
Samenwerken voor een mooie optocht. (Foto: )

Carnavalsoptocht, doe jij mee?

Jaar in jaar uit organiseert AWC de Keien de carnavalsoptocht van Aalst naar Waalre. Verenigingen, loopgroepen en alleengaanders doen hun best er een mooi spektakel van te maken. Het valt de deelnemers niet altijd mee een thema te verzinnen. Soms wordt een idee je in de schoot geworpen zoals bij de Boerenbruiloft uit Aalst en kun je aan de slag met een mooi thema.

WAALRE - Ieder jaar werd het voor de wijze mannen van de Boerenbruiloft steeds moeilijker een stel te vinden dat zich in de onecht zou willen verbinden. Daar kwam het vorige seizoen verandering in. Tijdens de receptie van de Torentutters, die ook door een delegatie van de Boerenbruiloft werd bezocht, vroeg Boerenbruidegom Louis Stofmeel het woord. In samenspraak met het bestuur was besloten dat er zich ook mensen uit Waalre konden aanmelden. Prompt volgde er verschillende aanmeldingen. Een aspirant bruidje van de Torentutters, Marja van Grunsven, sprong er uit; zij wilde wel trouwen voor de onecht, maar dan wel met een bruidegom van de Keien. Daar werd actie op genomen, het bestuur van de Keien had al snel een gegadigde voor deze rol: Tjeu van der Leegte.

Zo presenteerden bruid Marja en bruidegom Tjeu zich op 4 november in de Pracht, de nieuwe residentie van de Boerenbruiloft, als het Boeren Bruidspaar 2019. Niet alleen waren daar leden van de Boerenbruiloft bij aanwezig, ook Keien, Torentutters en Baltrappers. Een ware verbroedering van Aalst en Waalre.

Dit inspireerde het nieuwe bruidskoppel om voor de optocht het thema 'verbinden' te kiezen. Tijdens de optocht laat de Boerenbruiloft zien hoe je nog meer kunt 'verbinden'. Na diverse zaterdagen uitwerken van dit thema, zullen zij met het bruidspaar een prachtige deelnemer zijn in de optocht.

De carnavalsoptocht loopt van Aalst naar Waalre, start om 14:00 uur bij Gemeenschapshuis de Pracht en eindigt bij Het Klooster voor de uitslag. Jeugdgroepen, grote en kleine loopgroepen, alleengaanders, grote en kleine wagens worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan de Aalst - Waalrese optocht op zaterdag 2 maart. Opgeven kan bij slagerij Vos en via www.awcdekeien.nl. Ga naar kopje 'optocht' en download het formulier.

Meer berichten