Het DVE Projectkoor
Het DVE Projectkoor (Foto: )

DVE-projectkoor zingt Missa Papae Marcelli

Het DVE-projectkoor zingt zondag 3 februari tijdens de hoogmis in de O.L.V. Presentatiekerk in Aalst, de 'Missa Papae Marcelli' van G.P. da Palestrina. De mis in de kerk aan de Eindhovenseweg 63, begint om 09.30 uur.

WAALRE - De naar Paus Marcellus II vernoemde Missa Papae Marcelli laat horen hoe artistiek niveau en functionaliteit met elkaar samen kunnen gaan. De toonzetting is een indrukwekkend voorbeeld van expressieve tekstdeclamatie uit de 16e eeuw. Toch kon Palestrina het niet laten om het beste van zijn metier te tonen: het Agnus Dei II behoort tot de meest complexe polyfonie die hij ooit zou schrijven.

Het DVE projectkoor staat onder leiding van dirigent Ed Kronenburg en bouwt voort op de lange muzikale traditie van het bekende Dietsch Vocaal Ensemble (DVE) uit Eindhoven, dat van 1969 tot 2016 op regelmatige basis concerten in binnen en buitenland gaf.

De leden van het DVE projectkoor stellen zich op 3 februari niet tot doel om te concerteren, maar om deze beroemde mis uit de renaissance dienstbaar aan de eucharistieviering ten gehore te brengen.

Meer berichten