Mysterieuze sleutels duiken overal op in Waalre
Mysterieuze sleutels duiken overal op in Waalre

Een mysterie waart door Waalre

Na enkele publicaties in de belangrijkste internationale kranten over het enigma waar de Kempische gemeente Waalre mee te kampen heeft, kon De Schakel natuurlijk niet achterblijven.

WAALRE - Een kleine greep uit wat de afgelopen dagen zoal geschreven stond in verschillende kranten. Frankfurter Allgemeine: 'Stattdessen verlassen wir uns lieber auf unsere westlichen Nachbarn um das Rätsel der Gemeinde Waalre auf die Schiene zu lenken, um das Mysterium, das Waalre innewohnt, auf die Spur zu kommen'. The Guardian: 'Today Waalre still performs many functions - as a tourist attraction, a religious site, and a place for parascientific study, to name a few. As to the origin of recent supernatural activities, that remains a yet unsolved mystery'. Le Figaro: 'Quel vent souffle donc sur ce village de Kempen, dans les vallées de Waalre, pour qu'y poussent des secrets comme champignons après la rosée? C'est un mystère, même plus profond que les fens là-bas'. Gazet van Antwerpen: 'Wat ze nou weer in Waalre aan het doen zijn spant echt de kroon. We waren net blij dat we wisten dat ze met frikandel gewoon een curryworst bedoelen, maar nu hebben we weer iets waarvan ze zelf niet eens weten wat het is. Het lijkt er sterk op dat het gaat om een mysterie'.

Sleutels
"Wat we tot nu toe weten is dat het om sleutels gaat die op geheimzinnige wijze hier en daar in ons dorp opduiken," zegt een graag anoniem blijvende vertegenwoordiger van het gemeentebestuur. "Niemand weet wat de bedoeling van deze sleutels is. Maar ze liggen overal. Bij de kassa van de supermarkt, in de douche van de sportschool en zelfs op de grond in het Huis van Waalre zijn ze gespot. De sleutels trekken inmiddels de aandacht van veel mensen. Maar eigenlijk ga ik hier niet over. Hiervoor moet je bij de wethouder van Ontsluitingen en Belangrijke Zaken zijn."

Travelkey
Aan de sleutels hangt een kaartje met daarop de tekst 'Travelkey, spaar mij. Ik maak deel uit van een evenement. Doe mee of laat mij liggen'. Op de achterzijde staat een websiteadres: www.waalretiktaf.nl, waarop een aftellende klok te zien is. "Tot nu toe heeft niemand de actie opgeëist," zegt de nog steeds anonieme woordvoerder van het gemeentebestuur. "Er moeten inwoners van het dorp zijn die meer van deze actie weten, maar niemand zegt iets. Het enige wat zeker is, is dat de actie groots is opgezet. Hoe komen ze überhaupt aan zoveel sleutels want ze duiken echt overal op." Inmiddels is ook wel duidelijk dat niet alle kaartjes die aan de sleutels hangen hetzelfde zijn. Ze laten afbeeldingen van over de hele wereld zien.

Oproep: Wanneer je denkt meer te weten over deze sleutels, post dit dan op social media met vermelding van de hashtag #mysterievanWaalre en/of neem contact met op met De Schakel (zie colofon voor de contactgegevens).

https://www.waalretiktaf.nl

Meer berichten