Renate van der Steen had de eer om de prijs in ontvangst te nemen. Burgemeester Jan Brenninkmeijer en wethouder Alexander Holstein waren onder de aanwezigen.
Renate van der Steen had de eer om de prijs in ontvangst te nemen. Burgemeester Jan Brenninkmeijer en wethouder Alexander Holstein waren onder de aanwezigen. (Foto: )

Renate wint Impactprijs groen onderwijs

Helicon realiseerde in samenwerking met enkele groenbedrijven en de gemeente Waalre, de natuurspeeltuin in Aalst. Dit leverde hen de Impactprijs groen onderwijs op. Initiatiefneemster van het project was Renate van der Steen, leerling van Helicon VMBO Eindhoven. Zij mocht de prijs in ontvangst te nemen uit handen van minister Schouten.

WAALRE - Als lid van het ecoschoolsteam van school en wonende in een woonwijk zonder speelplek kwam Renate met het idee om een natuurspeeltuin aan te leggen. En dat gebeurde. Renate bracht niet alleen het idee, ze kwam ook met een plan om het financieel rond te krijgen. Omdat ze als leerling van Helicon op school actief bezig is met duurzaamheid, ontwerp en onderhoud van de groene leefomgeving was het voor haar niet moeilijk om partijen bij elkaar te brengen. Renate schakelde tussen gemeente, groenbedrijven en Helicon. De school reageerde enthousiast en zette de eigen leerlingen in om de handen uit de mouwen te steken.

De nominatie kwam als een verrassing en natuurlijk hoopte Helicon op de prijs maar toen ze die ook daadwerkelijk won was de vreugde groot. Burgemeester Jan Brenninkmeijer van Waalre, directeur van Helicon Eindhoven Wil Laval én leerling Renate van der Steen feliciteerden elkaar enthousiast.

De impactprijs groen onderwijs is in het leven geroepen om de vele initiatieven en projecten die in het onderwijs en in samenwerking met overheid en bedrijfsleven al plaatsvinden een podium te geven. Het project van de natuurspeeltuin in Aalst won niet voor niks. Een prachtige samenwerking tussen Helicon VMBO en MBO Eindhoven, de gemeente Waalre en het bedrijfsleven.

Meer berichten