Het team achter de schermen van de Kempische Passion.
Het team achter de schermen van de Kempische Passion. (Foto: )

Saamhorigheid, verbondenheid, passie

"Saamhorigheid, Verbondenheid en Passie dat zijn de drie woorden die de kern weergeven waarom we 'De Kempische Passion' in Waalre gaan opvoeren", aldus Henry Karsmakers, een van de organisatoren van de Passion, namens Harmonie Juliana.

WAALRE - Dit jaar viert Harmonie Juliana het 100-jarig bestaan. De harmonie heeft ervoor gekozen dit jubileum op een onvergetelijke wijze te vieren. Als opmaat start zij de feestelijkheden met de Kempische Passion in de Waalrese Willibrorduskerk. Na de eerste uitvoering in Hoogeloon wordt dit de tweede uitvoering in de Kempen.

Om een evenement als de Kempische Passion te organiseren, komt veel kijken. Niet te vergeten de onkosten die ermee gepaard gaan. De organisatie prijst zich gelukkig met de vele Waalrese sponsoren. "Wij zijn dankbaar en waarderen het enorm, dat de harmonie een groot draagvlak heeft onder de Waalrese bevolking," zegt Henry. Om alle onkosten te dekken, is er een crowdfundingactie gestart. Crowdfunding kent onder andere als doel: het inzamelen van geld door middel van kleine bedragen die door veel mensen overgemaakt worden. De organisatie denkt dan aan bedragen van 10, 20 of 50 euro. Als dank voor deze steun, ontvangt iedere donateur, indien gewenst, als tegenprestatie een beloning. Mocht het financiële doel van 6500 euro niet gehaald worden, worden alle donaties teruggestort.

Het bedrag zal besteed worden aan het plaatsen van zes led-schermen in de kerk en een groot scherm (4,5 bij 2,5 meter) buiten op de markt. De markt en de kerk worden prachtig aangelicht en aangekleed. De moeite waard om een kaartje te kopen.

Van maandag 7 januari tot en met donderdag 7 februari kan iedereen die de Kempische Passion een warm hart toedraagt, deelnemen aan de crowdfunding campagne. Deze campagne wordt van harte aanbevolen en ondersteund door burgemeester Jan Brenninkmeijer en wethouder Alexander van Holstein. Alle gegevens over hoe te doneren, staan in het kader rechts.

The Passion
In de Willibrorduskerk is tijdens de Kempische Passion het totale priesterkoor in gebruik. Niet alleen de solisten, Irene Meeuvis en Joost van Roij, maar een verteller, 20 toneelspelers, 50 muzikanten en 100 koorleden krijgen er een plaats. Alle deelnemers komen uit Waalre. De muzikale leiding ligt bij Henk Houben, de dirigent van harmonie Juliana. De regie is in handen van Wilma Stofmeel. Het feit dat de dominee van de Agnus Dei-kerk, Ferdinand Borger, de hoofdrol heeft in het spel, is een belangrijk onderdeel. Het past precies in de opzet om de Kempische Passie een oecumenisch karakter te geven.

Stille Tocht
Zaterdag 13 april wordt er vóór de opvoering van de Passion een 'Stille Tocht' gehouden. Iedereen kan hieraan deelnemen. De twee Waalrese gildes zullen het verlichte kruis ceremonieel naar het altaar in de Willibrorduskerk begeleiden. Teven begeleiden ze het publiek naar de juiste genummerde plek.

Meer informatie: www.dekempischepassionwaalre.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden