Een beeld uit de voorstelling 'Met gesloten deuren' van toen nog Koffie Verkeerd. Foto: Bart & Jaq van de Weijer.
Een beeld uit de voorstelling 'Met gesloten deuren' van toen nog Koffie Verkeerd. Foto: Bart & Jaq van de Weijer. (Foto: Bart & Jaq van de Weijer)

Rauw Theater met 'De perfecte burn-out'

Wat is een burn-out? Hoe kom je er aan? En hoe kom je er weer vanaf? Waarom krijgt de een wel een burn-out, terwijl de ander nergens last van lijkt te hebben? Rauw Theater toont het leven van een jonge vrouw die noodgedwongen deze vragen aan zich voorbij laat komen.

WAALRE - De cijfers uit onderzoeken wisselen. Maar het beeld dat overal duidelijk naar voren komt is: rond de 1 miljoen mensen ervaren burn-outklachten; van de mensen met burn-outklachten is een groeiend deel jonger dan 35 jaar. Prestatiedruk is bij jongeren de meest aangedragen oorzaak.
De leden van Rauw Theater besloten dit thema – burn-out bij jongvolwassenen – aan de orde te stellen. De kaders waren met alle leden gezamenlijk vastgesteld: een jongvolwassene die centraal staat, met aandacht voor de rol van de directe omgeving. In eigen beheer schreef Ellen Neggers samen met Marianne van Santvoort het stuk. Het werd: De perfecte burn-out.

Het verhaal
Chantal heeft een burn-out. Dit is lastig te accepteren. Voor haarzelf, maar ook voor haar omgeving. Chantal blikt terug. Op zichzelf, op de mensen om haar heen. Op de dieptepunten en de kleine stapjes voorwaarts. Op het moment van hoop en het moment dat ze kan zeggen: het gaat gewoon eindelijk de goede kant op.

De perfecte burn-out is een confronterende en eerlijke voorstelling, waarbij ook een belangrijke rol is weggelegd voor de omgeving; de zus en het nichtje van Chantal, haar moeder en schoonmoeder en Bea de therapeut. De verschillende personages hebben elk hun eigen meningen, (voor-)oordelen en (goed bedoelde) adviezen. Dit leidt soms tot ontroerende soms tot botsende en soms tot lachwekkende situaties.

Van Koffie Verkeerd naar Rauw Theater
Eerder deze maand is toneelgroep Koffie Verkeerd officieel van naam veranderd, tijdens een bijeenkomst in Het Huis van Waalre en met een toespraak van wethouder Van Holstein. Na dertien jaar gaat het gezelschap verder onder de naam Rauw Theater. Met de nieuwe naam dragen ze hun visie sterker uit. Maatschappelijke thema's aan de kaak stellen en op zoek gaan naar uitdagingen in spel voor de leden staat voorop. Het zoeken naar variatie blijft, zolang het past bij het nagestreefde niveau.

Meer informatie
De perfecte burn-out speelt op vrijdag 18 en zaterdag 19 januari om 20.00 uur in het Huis van Waalre. Tickets zijn te koop in Het Huis van Waalre, bij sigarenhandel Habraken (Kerkhoflaan 1a, Waalre) en slagerij Vos (Blokvenlaan 2, Waalre).

Kaarten kunnen ook via de website van Rauw Theater besteld worden. Hier is ook meer informatie te vinden: www.rauwtheater.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden