Gerard Peppester (AZ), Charles Laurey (ZZ), Hans Smit (AZ), Lia van Galen (AZ) en Odet Vermeijlen (ZZ.)
Gerard Peppester (AZ), Charles Laurey (ZZ), Hans Smit (AZ), Lia van Galen (AZ) en Odet Vermeijlen (ZZ.) (Foto: )

Actief Zorg neemt Hulp Thuis van ZuidZorg over

REGIO - Het Brabantse Actief Zorg heeft overeenstemming bereikt over overname van het bedrijfsonderdeel Hulp Thuis van ZuidZorg. Beide organisaties zijn erg blij met de voorgenomen overname, waarbij de 900 medewerkers van ZuidZorg en hun klanten over gaan naar Actief Zorg. Algemeen directeur van Actief Zorg Lia van Galen zegt hierover: "We hebben de afgelopen jaren keihard gewerkt om thuishulp  vorm te geven op een manier die past bij de tijd waarin we leven. Bij alles wat we doen gaan we uit van de mogelijkheden en talenten van mensen. We willen dat mensen groeien en tot hun recht komen. Met de beoogde overname van ZuidZorg mogen we straks nog meer mensen deze "Actief Zorg" bieden en dat is waar we het voor doen." De organisatie is na de overname in een klap de grootste thuishulporganisatie van Brabant. Odet Vermeijlen, directeur Hulp Thuis, is zeer positief over de wijze waarop de overname is voorbereid en nu tot uitvoering wordt gebracht. "De culturen sluiten prima aan. ZuidZorg heeft alle vertrouwen in een verdere versterking en verdere uitbouw van de Thuishulp die hiermee gerealiseerd wordt". De verkoop moet worden gezien als weer een belangrijke stap in de Focusstrategie van ZuidZorg, waardoor de  verdere concentratie op Wijkzorg in Zuidoost Brabant gestalte krijgt.

Thuishulp belangrijkste basis in zorgproces 
Lia van Galen: 'Wij zien huishoudelijke hulp als de belangrijkste basis in het huidige zorgproces. Het is vaak de eerste stap die mensen nemen als ze thuis ondersteuning kunnen gebruiken. Gelukkig zien de betrokken gemeentes dit ook. Het is een natuurlijk proces. We nemen klanten verspreidt over 16 gemeentes over. In het merendeel van deze gemeentes zijn we zelf al actief als aanbieder van huishoudelijke ondersteuning."

Het verzorgen van de beste ondersteuning thuis is de kerntaak van de organisatie, die naast huishoudelijke hulp thuis ook verpleging, verzorging en begeleiding biedt. 'Medewerkers en klanten gaan niet veel merken van de overname. Mensen houden hun vertrouwde hulp en medewerkers blijven onder dezelfde arbeidsvoorwaarden werken. Wél onder de naam Actief Zorg. We laten de bedrijven in het nieuwe jaar organisch in elkaar overvloeien en we leren onze nieuwe collega's werken vanuit onze GELUK-waarden.'

Warme overdracht 
De afspraken over de overname zijn in goed overleg en vertrouwen tot stand gekomen. In het voorjaar berichtte ZuidZorg al over het afstoten van dit bedrijfsonderdeel. Het was voor de directie van ZuidZorg erg belangrijk dat een nieuwe partij alles goed zou regelen voor klanten en medewerkers. De transactie moet nog worden goedgekeurd door de Nederlandse Zorgautoriteit. "Samen zorgen we voor een warme overdracht," sluit Lia van Galen.

Over Actief Zorg 
Met 2.500 medewerkers zet Actief Zorg zich dagelijks in voor haar ruim 10.000 klanten in het zuiden van het land die thuis hulp kunnen gebruiken. Mensen  kunnen bij de organisatie terecht voor huishoudelijke ondersteuning, verzorging, verpleging, begeleiding en advies. Actief Zorg wil proberen een bijdrage te leveren aan het geluksgevoel van haar klanten. De ambitie is om de zelfregie van zowel de klanten als medewerkers te vergroten. Wij geloven dat tevreden medewerkers bijdragen aan gelukkigere klanten. Gelukkige klanten zorgen voor groei en dat merken we. Hiermee leveren we kwalitatief hoogwaardige zorg. Wij leveren zorg met ons hart, ons hoofd en onze handen. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden