Foto:

Voorbereidingen voor carnavalsoptocht gestart

De eerste stapjes zijn alweer gezet: de voorbereidingen voor de carnavalsoptocht op zaterdag 2 maart 2019 zijn in gang gezet.

WAALRE - De bedenkers en bouwers van grote wagens zijn al even bezig, die van de kleinere wagens komen rond deze tijd in beweging. Dat is misschien wat slapjes uitgedrukt, want in beide gevallen gaat er veel werk in zitten. Als het plan al vorm heeft gekregen, moet er materiaal komen, een werkverdeling en tijdsplan gemaakt worden. En dan moet er nog een bouwplaats zijn. Dit laatste mag overigens geen belemmering zijn; de optochtcommissie denkt in dat geval wel mee.

Waalrese buurtverenigingen vormden in het recente verleden ook vaak loopgroepen (10 personen of meer) die op carnavaleske manier een item uit de politiek uitbeeldden. Of een sprookje, wat natuurlijk ook hetzelfde kan zijn. Veel knutsel-, naai- en schilderwerk voor handige vaders en moeders, maar ook een mooie manier om jongeren bekend te maken met buurtwerk.

De groep Alleengaanders (van 1 tot 9 personen) besluit dikwijls pas de laatste weken vóór de optocht, mee te doen en kiest dan ook vaak een actueel thema. Geen groot gedoe, meer een karikatuur of een andere interpretatie van een kreet. Gewoon uit het nieuws, de landelijke of dorpspolitiek of een sprookje, wat natuurlijk …

De jeugd begint meestal het laatst en kiest dan een onderwerp uit hun eigen belevingswereld. Alleen of in een klein groepje, maar het mag natuurlijk ook best een hele klas zijn. Welke juf of meester durft de uitdaging aan: 10 kinderen uit 1 klas, een stuk of 10 ouders als ondersteuning en een creatie die klinkt als een klok? Een zekerheid: alle jeugd is verzekerd van een prijs.

Toeters en bellen horen bij carnaval en dus zoekt de organisatie nog naar dweilgroepjes die onderweg voor levende muziek kunnen zorgen.

Inschrijven

Zin gekregen? Vanaf 1 januari zijn de inschrijfformulieren (gratis) en reglementen weer verkrijgbaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden