Holkje van der Veer
Holkje van der Veer (Foto: )

'Wees niet bang' in kerstaflevering AD Café

WAALRE - Het AD Café van zondag 16 december is een speciale kerstaflevering met een thema ontleend aan het kerstverhaal: Wees niet bang. Een van de gasten is Holkje van der Veer, dominicanes uit Nijmegen. Opgegroeid in een remonstrants gezin koos zij er in de jaren negentig voor toe te treden tot de orde van de Dominicanessen van Neerbosch. De eerste tijd maakte zij deel uit van de vrouwencommuniteit in het klooster in Zwolle, sinds 2010 woont zij vlakbij haar orde in Nijmegen.
Holkje van der Veer heeft sinds haar geboorte de ziekte van Marvan, een bindweefselziekte, die haar bestaan broos en onzeker maakt. Sinds een aantal jaren schrijft ze daarover onder ander in haar laatst verschenen boek Veerkracht. Ondanks de beperkingen die haar ziekte haar oplegt, heeft ze de kansen aangegrepen de wereld te verkennen. 'De wereld betreden is de beste remedie tegen de angst', stelt ze. In het AD Café praat zij over Kerst, angst en over verwachting. In het Kerstverhaal is iedereen bang stelt ze, de herders, Jozef, Maria… Toch is het dat verhaal dat juist doorgaat. Er klinkt de oproep om niet bang te zijn.
De column wordt in dit café uitgesproken door Karin Seijdell. Het AD Café begint om 16.00 uur tot 17.30 uur. Meer informatie:

www.adkerk.nl

Meer berichten