Harmonieorkest de Volharding tijdens een eerder concert. Foto: Connie Sinteur Fotografie.
Harmonieorkest de Volharding tijdens een eerder concert. Foto: Connie Sinteur Fotografie. (Foto: Connie Sinteur Fotografie)

De Volharding bij kerstviering senioren

WAALRE - Leden van harmonieorkest de Volharding geven woensdag 19 december een optreden tijdens de kerstviering van de Aalster Senioren Vereniging in 't Hazzo. Met warme en sfeervolle muziek worden de leden van de KBO vanaf 16.00 uur alvast in kerststemming gebracht.

De Volharding maakt graag tijd vrij voor dit speciale optreden. "Omdat het op woensdagmiddag plaatsvindt was het nog heel even onzeker of er voldoende muzikanten beschikbaar waren, maar gelukkig hebben de meeste leden iets kunnen regelen met hun werkgever", aldus bestuurslid Ronald Loonen. Omdat De Volharding jaren geleden afscheid heeft genomen van het traditionele marcheren op straat, zijn optredens als deze hét alternatief om actief onderdeel te blijven van de Aalster gemeenschap. Loonen: "De consequentie van een dergelijke keuze, is dat je als vereniging minder zichtbaar bent en dat kan gevolgen hebben voor het aantrekken van nieuwe leden en donateurs. We zoeken daarom continu de samenwerking op met andere verenigingen en organisaties. Samen kijken we dan hoe we, op soms ludieke wijze, invulling kunnen geven aan een evenement. Een recent voorbeeld daarvan is ons optreden tijdens de Halloweentocht maar ook onze bijdrage aan de kerstviering in de OLV Presentatiekerk is zo'n voorbeeld."

Meer berichten