Onderweg naar Kerstmis met Triade

Vocaal Ensemble Triade Marie-José Castelijns, Elma Groenenberg  en Jac Peeters.
Vocaal Ensemble Triade Marie-José Castelijns, Elma Groenenberg en Jac Peeters. (Foto: eigen foto)

Internationale advents- en kerstzang is op zondag 16 december om 15.00 uur te beluisteren in de reeks Willibrordconcerten in de Oude Kerk van Waalre. Het Vocaal Ensemble Triade brengt dan kerstmuziek uit onder andere Nederland, Duitsland, Italië en Engeland.

WAALRE - Triade is de wedergeboorte van het bekende Kempisch Vocaal Ensemble Kwarts dat vaak te gast is geweest bij de Willibrordconcerten in Waalre. Door overlijden van bas Harry Hendriks in 2016 zag het ensemble echter de noodzaak te stoppen. Het bloed van gepassioneerde zangers kruipt echter waar het niet gaan kan en daarom besloten drie leden in 2016 onder de naam Vocaal Ensemble Triade opnieuw invulling te geven aan hun veeljarig zangtalent en ervaring. Triade is dus het vervolg op Kwarts uit 1983 en wordt gevormd door Marie-José Castelijns, sopraan, Elma Groenenberg, alt en Jac Peeters, leider/bariton/organist. Het ensemble heeft als thuisbasis de Mariakapel aan de Markt in Eersel.

Onder de titel 'Onderweg naar Kerstmis” zingt Triade onder andere werk van de 16 eeuwse Duitse componisten Rudolf Lassus, Albert en Hassler. Ook klinkt er muziek van Scarlatti, Charpentier en Maurice Green. Maar alleen al het Ave Maria gecomponeerd door Jac Peeters, muzikaal leider en bariton/organist van het ensemble, maakt dit concert de moeite van het bezoeken waard. Instrumentale muziek is er op het 19e eeuwse Ruef-orgel eveneens door Jac Peeters. Om in de juiste stemming te komen voor deze internationale advents- en kerstzang, strooit beiaardier Nan Los vanaf circa 14.15 uur vanuit de toren kerstklanken over Waalre uit. Het optreden van Triade begint om 15.00 uur en duurt circa een uur. Na afloop is iedereen welkom op de kerstmarkt en bij de levende kerststal op de Markt. Vanwege de kerstmarkt kan het beste geparkeerd worden op de parkeerterreinen bij winkelcentrum De Bus, te bereiken via de Willibrorduslaan of de Hoogstraat. Ondertussen werkt de organisatie er hard aan om de grootste kou uit het kerkje te weren.

Meer berichten