Kirsten Verdonschot behaalde de eerste prijs, een workshop die ze mag volgen bij Robèrt van Beckhoven in Oisterwijk. Foto: Jurgen van Hoof.
Kirsten Verdonschot behaalde de eerste prijs, een workshop die ze mag volgen bij Robèrt van Beckhoven in Oisterwijk. Foto: Jurgen van Hoof. (Foto: Jurgen van Hoof)

Heel Waalre bakt voor vrijwilligers

'Heel Holland bakt' is een van de grote succesprogramma's bij omroep Max. Dit programma inspireert kijkers op allerlei manieren. Niet alleen door thuis aan de slag te gaan om een lekker gebakje of feestelijke taart te kunnen presenteren. Er worden hierdoor ook allerlei wedstrijden bedacht. Zo werd een paar jaar geleden 'Heel Waalre bakt' georganiseerd ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van Het Klooster.

WAALRE - Het inspireerde wethouder Lianne Smit Volkers om ter gelegenheid van het kartonnen jubileum (2 jaar Goed voor Mekaar Waalre) een wedstrijd te organiseren met dit thema en daarmee de vrijwilligers te bedanken. Op vrijdagmiddag 7 december werd in Het Huis van Waalre door de wethouder de winnaar van 'Heel Waalre bakt' bekendgemaakt

De wethouder legt uit hoe een en ander in elkaar past bij deze wedstrijd: "Het idee van een taartwedstrijd is natuurlijk heel leuk, maar hoe bereik ik de vrijwilligers daarmee? Gelukkig hebben we een heel goed team ambtenaren dat de organisatie op zich nam. Zij kwamen met het idee de taarten uit te delen bij de uitreiking van de vrijwilligerspenning. De spelregels voor de wedstrijd waren eenvoudig: je was vrij in welke vorm of voor wat voor smaak je wilde kiezen. Alleen moest er een twee in de taart verwerkt zitten. De kosten voor het bakken van de taart en de ingrediënten waren voor eigen rekening. Dat heeft de enthousiaste bakkers er niet van weerhouden feestelijke taarten te bakken. Er zat veel tijd, liefde en aandacht in het gebak, eigenlijk heeft iedereen gewonnen."

Bij een wedstrijd hoort natuurlijk ook een jury, dat waren: wethouder Lianne Smit Volkers, bakker Godfried de Vocht, Sabine Brunas van 'de Bakkerij' en Pien Geerts, bekend van Bake my Day (RTL5). Er werden veertien taarten ingeleverd, jong en oud deed mee. De ene taart was nog mooier dan de andere. De jury nam hun taak dan ook heel serieus. Elke taart werd afzonderlijk bekeken op originaliteit, geproefd op smaak en structuur. Het viel nog niet mee te bepalen wie zou winnen omdat de juryleden onderling verschillende smaakvoorkeuren hadden.

Kirsten Verdonschot behaalde de eerste prijs, een workshop die ze mag volgen bij Robèrt van Beckhoven in Oisterwijk. (Van Beckhoven is bekend van het programma 'Heel Holland Bakt'). Voor Kirsten is taartbakken 'slechts' een hobby. Dat zou je niet zeggen als je haar kunstwerk in taartvorm ziet. Margo Verhagen eindigde op de tweede plaats met een lief tafereel, heel kunstig gemaakt, vooral de middelste laag was bij de juryleden in de smaak gevallen. Op de derde plaats eindigde Jolanda Coco met een hele mooie gebaksrol. Jolanda heeft heel veel allergieën en vindt het de kunst om gebak te maken waar iemand met allergieën ook van kan genieten. Daar was ze bijzonder goed in geslaagd. Iedere deelnemer kreeg een bakkersschort. Kijk ook op www.goedvoormekaarwaalre.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden