Ruby is enorm blij met haar eigen ontworpen taart.
Ruby is enorm blij met haar eigen ontworpen taart. (Foto: Kate Mason)

Smullen van een zelfontworpen taart

Het is inmiddels dan wel december, maar dat betekent niet dat de zomer compleet uit de bol is. De achtjarige Ruby Lutz uit Waalre ontwierp een zomerse taart. Het ontwerp werd verwezenlijkt door Kate Mason, eigenaresse van KMCakes.

WAALRE - De oorspronkelijk Engelse Kate Mason begon een jaar geleden met haar eigen bedrijfje KMCakes. Ze maakt prachtige bruidstaarten en verjaardagstaarten en bakt de heerlijkste cupcakes. "Taarten maken mensen blij en dat is ook precies wat ik wil doen'', vertelt Kate. Een tijd geleden kwam ze op het idee om kinderen hun eigen taart te laten ontwerpen. Zo gezegd, zo gedaan en ze zette een heuse ontwerpwedstrijd op poten. Alle kinderen uit Waalre, Valkenswaard en Eindhoven mochten hun eigen ontwerp maken en deze opsturen naar Kate. Het ontwerp van de achtjarige Ruby Lutz uit Waalre kwam als winnaar uit de bus.

Ruby ontwierp een zomers tafereel: Een strandscène waarbij de strandganger baadt in een koffiekopje. Kate was meteen enthousiast over Ruby's tekening: "Ik vond het een erg origineel en vooral vrolijk ontwerp. Ik zag meteen dat het een geweldige taart zou worden.'' Afgelopen zaterdag leverde Kate de taart persoonlijk af bij Ruby, die ter ere hiervan een theekransje organiseerde met haar vrienden en familie.

De achtjarige Ruby en haar ouders komen oorspronkelijk uit Australië en wonen inmiddels drie jaar in Nederland. Eerst in Amsterdam en pas sinds dit jaar augustus in Waalre. Ruby is dan ook ontzettend blij dat haar ontwerp is uitgekozen. Volgens haar moeder Brooke geeft het haar een echte boost van zelfvertrouwen en het gevoel dat ze er nu al helemaal bij hoort in de gemeente. Het is voor Ruby natuurlijk een hele verandering om van de grote stad naar een dorp te verhuizen, met een nieuwe school, nieuwe mensen en een nieuwe taal om te leren.

Naast Ruby stuurden nog tientallen andere kinderen hun ideeën op en Kate was aangenaam verrast door de tekeningen. Een vijftal andere ontwerpen kregen en eervolle vermelding en de kinderen die ze maakten, ontvingen een cadeaukaart. "Ik had niet verwacht dat er zoveel ontwerpen zouden zijn, die ook echt te vertalen zijn in een taart'', laat Kate weten. De ingestuurde kunstwerkjes waren zo origineel en inspirerend dat Kate besloot dat kinderen vanaf nu altijd hun eigen taart mogen ontwerpen. Op de website www.kmcakes.nl kan iedereen nu een sjabloon downloaden, hun favoriete smaak kiezen en een eigen ontwerp voor een verjaardagstaart maken. De mogelijkheid om je eigen taart samen te stellen is natuurlijk erg leuk, maar voor Kate heeft het meer voordelen. "Ik denk bij het maken van een taart altijd aan wat technisch mogelijk is, maar kinderen laten hun fantasie natuurlijk helemaal de vrije loop. Door hun creativiteit word ik uitgedaagd om dingen te maken, die ik eerder nooit zou hebben gedaan.''

Meer berichten