Wethouder Lianne Smit Volkers knipt het lint door, onder toeziend oog van Harmen Alberda (m) en Carel Versteeg (r). Foto: Theo van Sambeek.
Wethouder Lianne Smit Volkers knipt het lint door, onder toeziend oog van Harmen Alberda (m) en Carel Versteeg (r). Foto: Theo van Sambeek. (Foto: Theo van Sambeek)

Medisch Centrum Aalst uitgebreid

Huisarts Carel Versteeg sprak tijdens de opening de wens uit dat er ook tweedelijns hulpdiensten zich in het Medisch Centrum vestigen, er is nog plaats voor. Verder maakte hij de assistenten van de bovenverdieping en de medewerkers beneden dikke complimenten dat de dames, ondanks de vele containers puin, stug doorwerkten.

AALST - Vanuit ZuidZorg was er al de wens voor samenwerking en hij wenst iedereen dan ook veel succes op de nieuwe plek. Wethouder Lianne Smit Volkers is heel blij met deze ontwikkeling. "Medisch Centrum Aalst staat voor mensen die zich voor honderd procent inzetten en persoonlijke zorg en aandacht geven. Ik heb veel vertrouwen in de toekomst." Voordat de wethouder over ging tot het doorknippen van het lint had Jeroen de Wildt nog een bijzonder cadeau voor het Medisch Centrum: een 'Spoedeisende hulpfiets', milieubewust vervoer voor in het dorp en nog gezond ook. Een rondgang door het gebouw toont een prettige ontmoetingsruimte voor de medewerkers en ruime behandelkamers. Met de komst van tandarts Maartje Borghuis is de eerste lijn nu compleet.

Door de uitbreiding van het Medisch Centrum konden verschillende eerstelijns hulpverleners een plekje vinden in het gebouw, zoals onder andere ZuidZorg. Saskia Van Damme is werkzaam bij Zuidzorg – Jeugdgezondheidzorg voor kinderen van 0 tot 4 jaar en vertelt dat het wel wennen is. " We moeten ons plekje nog vinden. Voor de verhuizing zijn we lang bezig geweest met opruimen, maar we zijn in één dag over gehuisd. Het is fijn dat er nu twee behandelkamers zijn: één voor ons en één voor de GGD. We kunnen ons nu meer als één gezondheidszorg presenteren. Voor de mensen uit Waalre zal het ook heel welkom zijn dat ze de Eindhovense weg niet meer over hoeven."

Mevrouw Zhouhan werkt in de apotheek en roemt de korte lijntjes die er zijn die de samenwerking bevorderen. Fysiotherapiepraktijk Knegt en Bungelaar was in het begin nog wat sceptisch om in het Medisch Centrum in te trekken. Uiteindelijk werden zij ook enthousiast en sloten zich aan. Sylvia Noordermeer legt uit dat de locatie in de Michiel de Ruyterstraat de hoofdvestiging blijft, maar dat de fysiopraktijk hier op de bovenverdieping beschikt over een ruime trainingsruimte voor behandeling en revalidatie van de patiënten.

Medisch Centrum Aalst
Tien jaar geleden vestigde Medisch Centrum Aalst zich in een gedeelte van het Rabobankgebouw aan de Raadhuisstraat. In juni 2015 werd bekend dat de Rabobank in zijn geheel vertrok uit het gebouw. Reden voor Harmen Alberda, Carel Versteeg en Marcel Jansen het hele gebouw aan te kopen en verder uit te breiden met eerstelijns hulpdiensten. Jeroen de Wildt nam het project van verbouwen op zich. Geen gemakkelijke taak bleek later. Maar zoals hij zelf zei: "Als er ergens een voorbeeld is van de complexiteit van de ontwikkeling van een eerstelijns gezondheidscentrum, dan is dat hier in dit gebouw wel zichtbaar. Het is echter ook een voorbeeld van ondernemerschap en zorg want die gaat hier hand in hand!" Vrijdag 16 november opende wethouder Lianne Smit-Volkers onder grote belangstelling, het verbouwde en uitgebreide Medisch Centrum Aalst. Zaterdag 17 november hield het centrum open dag.

www.medischcentrumaalst.nl

Meer berichten