De Blazersklas geeft een concert in het Huis van Waalre
De Blazersklas geeft een concert in het Huis van Waalre (Foto: )

Slotconcert van De Blazersklas

Na 6 weken repeteren geeft De Blazersklas van De Volharding op dinsdag 20 november een slotconcert in Het Huis van Waalre. Aanvang om 18.00 uur, de toegang is gratis.

WAALRE - De blazersklas is ontstaan uit de educatieve lessen die De Volharding begin dit schooljaar in samenwerking met 040muziek verzorgde in de groepen 5 en 6 van de basisscholen in Aalst. Kinderen maakten vervolgens zes weken lang onderdeel uit van een orkest onder leiding van dirigent Marcel Verbruggen. Met het speciale lesmateriaal en het instrument dat ze in bruikleen kregen, kon er ook thuis geoefend worden. "We hadden eerlijk gezegd niet verwacht, maar wel gehoopt, dat er zoveel aanmeldingen zouden volgen", vertelt Peter ten Brinke, voorzitter van de commissie Werving & Opleiding. "Geweldig om te zien met hoeveel enthousiasme de muzikanten aan de slag zijn gegaan en zelfs buiten de repetities om via YouTube uitzochten hoe ze nog meer noten uit hun instrument konden halen".

De blazersklas voor kinderen krijgt zeker een vervolg. Ook zijn er plannen om een blazersklas voor volwassenen te starten. Interesse? Aanmelden kan door contact op te nemen met secretaris Cecile Habraken via secretaris@harmoniedevolharding.nl of via 040-2222342.

Meer berichten