Accordeonkwintet Kwintissimo verzorgt zondag het Willibrordconcert.
Accordeonkwintet Kwintissimo verzorgt zondag het Willibrordconcert. (Foto: eigen foto)

Van Bach naar Piazzolla

In de reeks Willibrordconcerten in de Oude Kerk van Waalre treedt zondag 18 november het accordeonkwintet Kwintissimo op. Onder de titel 'Van Bach naar Piazzolla' is een breed scala aan muziek te horen uit alle windstreken, van Rusland tot Argentinië, exclusief geschreven voor de accordeon dan wel hiervoor bewerkt.

WAALRE - Kwintissimo is de overtreffende trap van kwintet. Het is te vergelijken met de overtreffende trap van forte: fortissimo. Daarom voert het kwintet dan ook Kwintissimo, deze overtreffende trap, als naam bij de veelzijdigste van alle muziekinstrumenten: het accordeon.

Veelzijdig
Klassiek, volksmuziek, jazz, musette, modern, cross-over en pop, er is vrijwel geen muziekstroming denkbaar waarvoor geen repertoire bestaat dat voor het accordeon geschreven of gearrangeerd is. En een staalkaart hiervan wordt tijdens het optreden door het ensemble gepresenteerd. Er wordt door Kwintissimo met passie gemusiceerd en op hoogstaand niveau, verschillende leden maken bijvoorbeeld deel uit van het Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest. Dit gezelschap is in 2016 als beste Nederlands orkest uitgeroepen tijdens het Word Music Festival in Innsbruck. De vijf musici die het kwintet vormen zijn: Cécil Breuer-van den Dungen, Karin van Vliet, Martin van Sint Annaland, Paul De Bra en Petra van de Wijngaard. Zij bespelen allen één of meerdere typen van het accordeon bij Kwintissimo maar ook in andere ensembles, zijn beroepsmatig werkzaam in de muziek en/of al jaren intensief bespeler van dit veelzijdig inzetbare instrument.

Kaarten concert
Kaarten voor alleen het concert kosten 7 euro en zijn zondag 18 november vanaf 14.30 uur verkrijgbaar op de concertlocatie, de Oude Willibrorduskerk aan Oude Torenstraat 2 in Waalre. Het concert begint om 15.00 uur en duurt circa een uur. Vanwege de intocht van Sinterklaas kan het beste geparkeerd worden bij winkelcentrum De Bus, te bereiken via de Willibrorduslaan of de Hoogstraat.

Meer berichten