Intocht Sinterklaas: hij is er bijna weer!

Ook dit jaar hebben en zijn Pieten weer een hoop leuks in petto voor de kinderen uit Waalre. Foto: L. Dericks.
Ook dit jaar hebben en zijn Pieten weer een hoop leuks in petto voor de kinderen uit Waalre. Foto: L. Dericks. (Foto: L.Dericks)

Sinterklaas en zijn Pieten komen weer naar Nederland. Op zondag 18 november zal hij zijn intocht maken in Waalre. En het belooft een groot feest te worden.

Waalre - Het is komende zondag weer zo ver. Sinterklaas en al zijn Pieten maken dan hun intocht in Waalre. Om 14.00 uur ontvangt burgemeester Jan Brenninkmeijer de Sint in het nieuwe gemeentehuis, het Huis van Waalre. Hier zullen de beiden heren een praatje maken en klinkt er muziek van Harmonie Juliana. Alle kinderen uit Waalre en Aalst zijn natuurlijk uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Daarna trekt het hele gevolg, in een optocht begeleid door Paardrijvereniging St. Willibrordus en de grote huifkar de Jan Plezier, richting de Markt in Waalre-Dorp.

Pietenschool

Op de Markt wacht een leuke verrassing: een heuse Pietenschool. Hier kan iedereen echte 'Pietentaken' leren, zoals het inpakken van cadeautjes. De optocht komt rond 14.30 uur op de Markt aan, maar iedereen is al een half uurtje eerder welkom, zodat de Sint ook echt begroet kan worden. Na de lange reis uit Spanje en de feestelijke intocht, is het tijd voor de Sint om even te ontspannen en kan hij met de voetjes omhoog. Maar hij heeft nog een hoop andere leuke activiteiten in petto, tot aan Pakjesavond.

Kinderdienst met Sint

Zondag 25 november om 11:00 uur, verzorgt diaken Bas Leijtens een speciale kinderdienst in de Willibroduskerk in Waalre. Hierbij zijn ook de Sint en zijn Pieten aanwezig. Sinterklaas roept alle kinderen op om iets van hun speelgoed in te pakken en mee te brengen naar de kerk. Deze cadeautjes worden gedoneerd aan een weeshuis in Polen. Op deze manier kan iedereen genieten van het Sinterklaasfeest en de Sint zal de cadeautjes hoogstpersoonlijk aan de Poolse kinderen geven. Kinderen die niet naar de kerk gaan, kunnen hun ingepakte speelgoed ook op school afgeven.

En veel meer

Verder gaat de Sint nog langs bij kinderdagverblijf Betsie Boe, op 30 november, maar eerst wordt hij gewekt door de schoolkinderen in Villla ExpertCare. Later die dag is er in het Klooster in Waalre een feest voor alle senioren uit Waalre, dat wordt gegeven in samenwerking met Senioren Vereniging Waalre. De toegang is gratis en ook hier is de Sint weer van de partij. In het weekend van 1 en 2 december gaat Sinterklaas, met een dertigtal Pieten, alle huizen in Waalre-Dorp langs en krijgen kinderen een zakje strooigoed. Op maandag 3 december gaat de hele stoet op bezoek bij de kinderopvang bij Kindcentrum de Wilderen. Een dag later, zijn daar de basisschoolkinderen aan de beurt.

Een hele volle planning dus. Maar Sinterklaas kan dit natuurlijk niet allemaal alleen regelen. Hiervoor krijgt hij hulp van een hoop vrijwilligers van de Vereniging voor de Jeugd in Waalre. Om dit alles te kunnen financieren, begint de vereniging dit weekend met hun jaarlijkse collecteronde.

Meer berichten