Foto:

Jong opgebrand, workshop over burn-out

Mariëlle Lunenburg geeft donderdag 15 november een interactieve workshop met het thema burn-out bij jongeren/young professionals. In een maatschappij waarin succesvol zijn de norm lijkt is het niet verbazingwekkend dat jongeren steeds vaker een burn-out hebben.

WAALRE - Misschien zeg je vaak ja, probeer je alles zo goed mogelijk te doen, race je van hot naar her en vergeet je daarbij rust te nemen. Wellicht denk je dat het over een paar weken wat rustiger is en je dan tijd hebt voor jezelf. Maar het gaat gewoon door. 's Nachts lig je uren te piekeren over wat je nog moet doen, maak je lijstjes, kun je je steeds moeilijker concentreren, ben je altijd moe en heb je minder zin in sociale 'verplichtingen'. Tot het moment dat je lichaam en geest aan de noodrem trekken.

Zeven jaar geleden heeft Mariëlle Lunenburg zelf een burn-out gehad. Ze besloot er het boek 'Jong opgebrand' over te schrijven. Hiervoor ging ze op zoek naar ervaringsdeskundigen en tien young professionals, die openlijk hun verhaal hebben gedeeld. Mariëlle Lunenburg reflecteert op haar gesprekken met de young professionals en belicht de overeenkomsten tussen de verhalen. Met 'Jong Opgebrand' krijgt de lezer inzicht in het 'hoe' en 'waarom' van een burn-out op jonge leeftijd.

Lunenburg richt zich specifiek op jongeren, en wat oudere jongeren van 20-40 jaar. Maar burn-out en stressklachten zijn van alle leeftijden. Deze workshop is dan ook zeker geschikt voor iedereen die met een burn-out te kampen heeft (gehad) of ouders, vrienden of werkgevers van young professionals.

Praktische informatie
De interactieve workshop Jong opgebrand is op donderdag 15 november van 19.30- 21.00 uur in de Bibliotheek Waalre, het Huis van Waalre, Koningin Julianalaan 19. Entree is 7,50 euro voor bibliotheekleden en 9 euro voor niet-leden. Aanmelden via: www.bibliotheekeindhoven.nl

Meer berichten