Dansen in de Pracht met de sfeer van toen. Foto: Theo van Sambeek.
Dansen in de Pracht met de sfeer van toen. Foto: Theo van Sambeek. (Foto: Theo van Sambeek)

Saterday Dance Fever, terug naar toen

Begin september hield Gemeenschapscentrum de Pracht een open dag. Inwoners van Waalre lieten zich informeren over het ruime aanbod aan cursussen. Jongeren namen deel aan dansworkshops van Butterfly of sloegen de handen blauw op de trommels tijdens de workshop djembé. Er waren hapjes en drankjes, het zonnetje scheen, kortom het was een gemoedelijke sfeer. Op het grote podium speelde een live band muziek uit de jaren zestig en zeventig. Dat deed Brigitte en Lenneke, vrijwilligers van de Pracht, samen met gast Louis terug verlangen naar die tijd. Ze staken de koppen bij elkaar en besloten een dansavond te organiseren: 'Saterday dance fever, met de sfeer van toen'. Op zaterdagavond 17 november is het zover.

Waalre - Hoe uiteenlopend de leeftijden ook zijn van Lenneke (44), Brigitte (53) en Louis (66), alle drie houden ze van de soul en pop uit vervlogen tijden. Lenneke: "Ik ging veel op het Stratumseind uit, er werd volop gedanst. Helaas heeft mijn man niets met dansen. Ik heb wel zin in een avond ouderwets lekker dansen. Tijdens de open dag speelde de coverband 'Dahisôk' op het buitenpodium. Ik sla graag spijkers met koppen, informeerde meteen of ze in november terug wilden komen en dat wilden ze wel. "

Brigitte: "Ik ging vroeger vaak dansen en nog steeds ga ik samen met mijn man de vloer op. We gaan regelmatig op stap en onze dochters, neven en nichten gaan dan met ons mee. Ik heb een Indische familie, die doet niets liever dan dansen. Het leukste is als er een live band speelt, dat geeft toch een andere sfeer dan een dj."

Daar weet Louis alles van, hij speelt al zeker 50 jaar in meerdere bands. Tot acht jaar geleden waren dat coverbands. "We speelden op bruiloften en partijen. Op zondagmiddag kreeg de jeugd op de dorpen dansles en 's avonds speelden wij, dan konden ze de lessen in praktijk brengen. Mijn meisje heeft zo leren stijldansen, ze zat nooit aan de kant. Tegenwoordig komen bands nog maar moeilijk aan de bak, een dj is goedkoper en heeft een ruimere muziekkeuze ter beschikking, maar live muziek brengt toch altijd meer sfeer. Ik ben blij dat we nu een dansavond in de Pracht kunnen organiseren, mét een live coverband. Dan kan ik weer eens met mijn lief de vloer op."

Brigitte vult nog aan: "Saterday dance fever is bestemd voor mensen van onze leeftijd, zeg maar van 30 jaar en ouder. Dan kunnen we weer eens ouderwets uit ons dak gaan. De grote zaal in de Pracht is om 20.00 uur open, de band speelt vanaf 21.00 uur. Tijdens de pauzes draait een dj. De toegang is gratis, we vragen een vrijwillige bijdrage. De bar is open en er zijn drankjes en snacks te koop. Bij genoeg belangstelling herhalen we de dansavond in het voorjaar weer."

Meer berichten