Boeren Bruidspaar Marja van Greunsven en Tjeu van der Leegte.  Foto: Bart van de Weijer.
Boeren Bruidspaar Marja van Greunsven en Tjeu van der Leegte. Foto: Bart van de Weijer. (Foto: Bart van de Weijer)

Boeren Bruiloft verbindt verenigingen

Vorig jaar moest de Boeren Bruiloft nog een oproep in de Schakel zetten wie met carnaval als bruidspaar in de 'onecht' verbonden wilden worden. Dit jaar meldden zich verschillende gegadigden aan. Lang werd het geheim gehouden wie de gelukkigen zouden zijn.

WAALRE - De officiële bekendmaking vond zondag 4 november plaats in de nieuwe residentie van de Boeren Bruiloft. Trots stelde voorzitter Jo Janssen in een bomvol Wijkcentrum de Pracht de bruid en de bruidegom aan het publiek voor: Marja van Greunsven van CV de Torentutters en Tjeu van der Leegte van AWC de Keien Daarmee bevestigend dat Stichting Boeren Bruiloft Aalst verenigingen graag verbindt.

Marja van Grunsven kreeg, als geboren Waalrenaar, carnaval met de paplepel ingegoten. "Mijn vader heeft de Torentutters opgericht. Ik zat in de kindercommissie, in de zittingsavond commissie en trainde jarenlang de dansmarietjes. Als adjudant van de eerste prinses bij de vereniging waren we een alcoholvrij paar, want zo kun je ook plezier hebben. Toen ik hoorde dat ze voor de Boeren Bruiloft 2019 een nieuw bruidspaar zochten en dat ook Waalrenaren welkom waren, meldde ik me aan. Maar zei er meteen bij dat de bruidegom van de Keien moest komen. Even was ik bang dat niemand mij zou willen, maar kreeg gelukkig al snel bericht dat Tjeu met mij in de onecht wilde treden. Een paar jaar geleden trad ik tijdens de zittingsavond van de Keien op met het zanggroepje De Klinkers. Daar zag ik Tjeu voor het eerst."

Hoewel Tjeu van der Leegte geboren is in Rotterdam, liggen zijn roots in Eindhoven en heeft hij zijn plekje in Waalre gevonden. Behalve met zijn activiteiten bij de Keien is hij ook actief in Valkenswaard. Daar zit hij in de technische commissie van het Bloemencorso. Een verenigingsman pur sang dus. Vele Waalrenaren zullen zich hem nog herinneren als Pliesie Tjeu. Toentertijd fietste hij mee bij de optocht om de orde te bewaren. Dat lukte gemakkelijk met zijn imposante gestalte, hij had er tijdens de carnaval goed de wind onder. Tjeu: "Vanaf 1992 zat ik een paar jaar in de Raad van Elf bij de Keien, daarna werd ik Pliesie Tjeu en ik zit twaalf jaar in de Hoge Raad. Ik heb nooit prins willen worden, maar Boeren Bruidegom wel, zeker met Marja. Het is een mooi initiatief van Stichting Boeren Bruiloft Aalst. Hiermee worden niet alleen de verenigingen, maar ook Aalst en Waalre verbonden. Daar gaan we in de optocht zeker iets mee doen. We moeten met zijn allen door één deur kunnen en er samen een leuk carnavalsfeest van maken. Elke vereniging doet dat op zijn eigen manier. Ik sluit me graag aan bij de leus van de Boeren Bruiloft: Veur ouwverwetste leut en gein moet-e bij onz' Boeren Bruiloft zijn. En daar gaan Marja, mijn bruid in de onecht en ik voor zorgen."

Meer berichten