Het inzamelpunt voor de Voedselbank in de Albert Heijn. Foto: Val Caris.
Het inzamelpunt voor de Voedselbank in de Albert Heijn. Foto: Val Caris. (Foto: Val Caris)

Facebookactie Tommy Feller groot succes

Leden van de Postcodeloterij krijgen ieder jaar een cadeaubon ter waarde van €12,50 in de bus die kan worden besteed aan een voedselpakket vol met duurzame producten, bij de Albert Heijn. Begin vorige week vielen deze tegoedbonnen weer op de mat. Zo ook bij Tommy Feller uit Waalre-Dorp.

WAALRE - Hij herinnerde zich dat hij en zijn gezin dezelfde bon al eens eerder hadden ontvangen, maar toen eigenlijk vergeten waren er iets mee te doen. Zonde. Tommy bedacht dat hij zijn voedselpakket ook aan iemand anders kan geven, die er veel meer aan heeft. Deze gedachte leidde in een paar dagen tijd tot een heuse inzamelingsactie waar de hele gemeente aan mee kan doen.

Andere mensen helpen
"Ik heb het geluk dat ik überhaupt een lot kan kopen en daardoor nu gratis eten krijg'', vertelt Tommy. "Maar een hoop mensen kunnen dit niet en hebben soms zelfs niet eens genoeg geld om hun eigen eten te kopen.'' Toen Tommy dus hoorde over de Postcodeloterij-actie, wist hij dat hij daarmee andere mensen wilde helpen. In eerste instantie wilde hij zijn voedselpakket simpelweg aan iemand geven, maar al snel wilde hij het groter aanpakken: de Voedselbank.

Oproep op Facebook
Vorige week donderdag plaatste hij dus een oproep op de Facebookpagina 'Waalre- Gratis/Te ruil/Te leen/Weggeef/Gevraagd om te peilen of er meer mensen enthousiast waren te krijgen om hun cadeaukaart te doneren: 'Ik heb een voorstel/idee. Ook Waalre heeft helaas een voedselbank nodig voor vele mensen. Deze maand valt er weer een soort waardebon van de postcodeloterij binnen twv €12,50. Kunnen we niet met alle deelnemers de kaartjes verzamelen en deze doneren aan de voedselbank ? Dan kunnen de mensen die het echt nodig hebben en of niet kunnen betalen genieten van een duurzame maaltijd...nee ik ben geen wereldverbeteraar maar ik weet zeker dat de helft van die kaartjes verdwijnt in de kastlade en dat is doodzonde...want er kunnen zoveel mensen blij gemaakt worden.'

Explosie aan reacties
Op dit Facebookbericht kwamen enorm veel leuke reacties."Het explodeerde echt! Ik had dat totaal niet zien aankomen'', laat Tommy weten. Gesterkt door de positieve woorden van mensen die ook in het initiatief geloofden, nam Tommy contact op met de Albert Heijn in Waalre-Dorp. Ook zij waren erg te spreken over het idee en stelde voor om hun winkel open te stellen voor de inzamelingsactie. Mensen die willen doneren kunnen, met de cadeaukaart van de Postcodeloterij, een voedselpakket kopen en deze achterlaten in een winkelwagen naast de servicebalie van de Albert Heijn. Dit is niet alleen mogelijk in het filiaal in Waalre-Dorp, maar ook bij AH Aalst. Vanuit daar wordt gezorgd dat de pakketten bij de Voedselbank terechtkomen.

Afgelopen zaterdag waren de eerste pakketten al in handen van de Voedselbank. Tommy is trots: ,,Hartstikke leuk om te zien hoe makkelijk het kan zijn om iets goeds te doen voor anderen.''

De Postcodeloterij cadeaukaarten kunnen nog tot en met zondag 18 november worden verzilverd. Belangrijk hierbij is wel dat de bonnen van tevoren thuis moeten worden geactivieerd. Dit kan makkelijk via het internet en wordt duidelijk uitgelegd in de brief die bij de bon hoort. Maar natuurlijk kunt u ook zonder deze bonnen anderen helpen. De Voedselbank is namelijk altijd blij met donaties, vooral houdbare etenswaren.

Meer berichten