Demofoto met gekleurde inkten. Foto: Elsa van den Hoogen.
Demofoto met gekleurde inkten. Foto: Elsa van den Hoogen. (Foto: Elsa vd Hoogen)

Demonstratie grafiek in het Waalres Museum

WAALRE - In het Waalres Museum exposeren Elsa van den Hoogen met haar Grafiek en Wil Kersten met zijn acrylschilderijen in de tentoonstelling 'Met Druk en Verve'. Door hun tegenstellingen is het een unieke combinatie geworden. Elsa van den Hoogen toont veel recent werk waaronder een aantal grafische werken die op Chinees papier zijn afgedrukt en als kakemono (hangende rolschildering, red.) zijn opgehangen.

Zondag 4 november geeft Elsa van den Hoogen in Het Waalres Museum een kleine demonstratie Grafiek. In deze demonstratie, met zogeheten monotypes, werkt Elsa met kunststof plaatjes. Deze worden eerst beïnkt, dan door haar bewerkt en tenslotte afgedrukt met de etspers. Hierdoor ontstaan unieke werkjes, die verkocht worden voor het goede doel, namelijk voor de Stichting Benares Schoolfonds. Deze Benares Schoolfund Foundation, maakt onderwijs mogelijk voor kansarme kinderen in Varanasi, India, en sinds enkele jaren ook in de stad Jaipur.

De demonstratie Grafiek vindt plaats op zondag 4 november van 13.30 tot 17:00 uur. De expositie 'Met Druk en Verve' is nog te zien tot en met 18 november in het Het Waalres Museum aan de Willibrorduslaan 4 in Waalre. Het museum is geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 13.30-17.00 uur.

Meer berichten