Op de foto een deel van de vrijwilligers met Marjolijn Breeuws van het Oranjefonss (op de glijbaan) die de cheque overhandigt aan voorzitter Huub Lanters van de KlimBim. Foto: Theo van Sambeek.
Op de foto een deel van de vrijwilligers met Marjolijn Breeuws van het Oranjefonss (op de glijbaan) die de cheque overhandigt aan voorzitter Huub Lanters van de KlimBim. Foto: Theo van Sambeek. (Foto: Theo van Sambeek)

Speeltuin De KlimBim krijgt 3000 euro

Speeltuin De KlimBim kreeg van het Oranje Fonds een cheque van 3000 euro. In Waalre zijn ze erg blij met het Buurtcadeau: "Van het geld van het Oranje Fonds gaan we een nieuwe glijbaan monteren aan een klimtoestel wat we recent hebben geplaatst waardoor het speelgenot nog groter wordt voor de kinderen. Een glijbaan is nu eenmaal altijd leuk en blijft ook leuk", aldus Huub Lanters, voorzitter van Speeltuin de KlimBim.

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving, volgens het Oranje Fonds. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accomodaties.

Daarnaast verrast het Oranje Fonds in de buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, een lokale organisatie met het Oranje Fonds Buurtcadeau. Binnen de doelstelling van deze organisatie krijgen zij 3000 euro te besteden. Zo hebben niet alleen deelnemers van de Postcodeloterij profijt van de Straatprijs, maar ook andere omwonenden.

Meer informatie is te vinden op:  https://klimbim.nl of www.oranjefonds.nl

Meer berichten