Boeren Jeugdbruidspaar Lars en Flore halen met  Feline het nieuwe Boeren Bruidspaar 2019 binnen. Foto: Theo van Sambeek.
Boeren Jeugdbruidspaar Lars en Flore halen met Feline het nieuwe Boeren Bruidspaar 2019 binnen. Foto: Theo van Sambeek. (Foto: Theo van Sambeek)

Boeren Bruiloft slaat nieuwe weg in

Na een bijzonder mooi seizoen met vele activiteiten, met als een van de hoogtepunten de onecht verbintenis van het Boeren Bruidspaar 2018 in Het Huis van Waalre, wordt zondagmiddag 4 november het nieuwe seizoen geopend met de presentatie van het nieuwe Boeren Bruidspaar 2019. De stichting slaat die dag een nieuwe weg in.

Waalre - Tom Verberne, bestuurslid en een van de grondleggers van de stichting, licht een tip van de spreekwoordelijke sluier op."De laatste jaren was onze residentie gevestigd in een zaaltje van Chef GJ aan de Eindhovenseweg. Het was een kleine maar gezellige zaal. Helaas wordt de zaal tot keuken verbouwd en is er voor ons geen plaats meer. We moesten met pijn in ons hart afscheid nemen en op zoek naar een nieuwe locatie. Die hebben we gevonden in Wijkcentrum De Pracht in Ekenrooi. Een mooie locatie en ruim van opzet. Met de nieuwe residentie borrelden ook nieuwe ideeën op.".

"Tot nu toe werd het nieuwe bruidspaar altijd in besloten kring voorgesteld, voordat het in de publiciteit bekend werd gemaakt. Vanaf dit seizoen zetten we voor de bekendmaking van het nieuwe bruidspaar de deuren open voor genodigden, buurtbewoners en belangstellenden om daarbij aanwezig te zijn. We houden ook een modeshow van Brabantse poffers waarmee onze dames de show gaan stelen. De poffer is de folkloristische hoofdbedekking die onze boerenbruid ook draagt. Dankzij de medewerking van het Boerenbondmuseum kunnen wij laten zien hoe de rijke boerenvrouwen in vroegere tijden op zondag naar de kerk gingen. We laten verschillende trouw- en rouwpoffers zien, een kinderpoffer en de eenvoudige mutsen voor wie de poffer niet kon betalen. Er zit een hele geschiedenis aan vast."

"Ook nieuw is het Jeugd-Boeren Bruidspaar dat zich op het einde van de modeshow presenteert. De jeugd heeft de toekomst en we hopen hiermee een begin te maken voor verjonging. Mien Meuleman helpt al jaren de bruid met kleden. Ze haalde kleinzoon Lars afgelopen jaar erbij toen er voor de optocht moest worden geknutseld. Komend jaar is hij de Jeugd-Bruidegom. Bruidje Flore en bruidsmeisje Feline, de kleindochters van bruidspaar Stofmeel-Verhagen maakten de Boeren Bruiloft mee en liepen mee in de optocht. Ze vonden het zo leuk dat ze meteen lieten weten de volgende keer weer mee te willen doen. Zij rijden straks ook mee in de carnavalsoptocht. Het Boeren Jeugdbruidspaar sluit de modeshow af en haalt het nieuwe Boeren Bruidspaar binnen. Wie dat gaat worden is nog een verrassing. Alle drie de carnavalsverenigingen zijn uitgenodigd het wordt één groot verbroederingsfeest. De ontvangst is in de grote zaal van Wijkcentrum de Pracht. Kinderen kunnen zich in de ontmoetingsruimte vermaken met tekenen, kleuren en spelletjes. De middag begint om 14.30 uur. De toegang is gratis."

Meer informatie: www.facebook.com/BoerenBruiloft-Aalst

Meer berichten