Foto:

Vogeltentoonstelling in de Wolderse Wever

De Waalrese Vogelvrienden houden zaterdag 27 en zondag 28 oktober weer een vogeltentoonstelling. In voorgaande jaren vond deze plaats in Het Klooster maar nu hebben de leden gekozen voor een nieuwe locatie namelijk in de zalen van de Wolderse Wever aan de Markt in Waalre.

De leden zijn blij dat het dit jaar gelukt is om een, in hun ogen, mooie wedstrijd te organiseren. De Waalrese Vogelvrienden hebben er alles aan gedaan om de mooiste vogels in een gezellige ambiance aan de inwoners van Waalre en omgeving te presenteren. Dit jaar zijn er ruim 200 vogels te bewonderen zoals: kanaries in allerlei soorten en kleuren, Europese cultuurvogels zoals de groenling, sijs, putter, goudvink en lijster. En de 'bastaarden', dit zijn de mooiste kruisingen en natuurlijk zebravinken,tropische vogels en duiven. Al deze vogels zijn op vrijdag vooraf door keurmeesters gekeurd op uiterlijk zoals kleur en formaat. De beste en mooiste zijn kampioen geworden in de klasse waarin ze zijn ingedeeld.

De entree is tot de vogeltentoonstelling is gratis. Bezoekers kunnen meedoen aan een enveloppenloterij met leuke prijsjes. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de vereniging. De vogeltentoonstelling is zaterdag 27 oktober geopend van 14.00 tot 22.00 uur en zondag 28 oktober van 10.00 tot 16.00 uur.

Voor wie nog een vogeltje aan wil schaffen er is ook een verkoopklasse.

Ledenoproep
Ondanks het feit dat ook de Waalrese Vogelvrienden te kampen hebben met een vergrijzend ledenbestand, doen de leden er alles aan om toch weer een tentoonstelling te organiseren,wat eigenlijk elk jaar moeilijker wordt. Het bestuur hoopt dan ook dat er nog inwoners zijn die zich spontaan aanmelden als lid van deze vogelvereniging.

Meer berichten