Kathleen (l) en Lenneke vinden de waardering en het succes het leukste van de Halloweentocht. Foto: Theo van Sambeek.
Kathleen (l) en Lenneke vinden de waardering en het succes het leukste van de Halloweentocht. Foto: Theo van Sambeek. (Foto: Theo van Sambeek)

Halloween, voor iedereen een feestje

Ieder jaar in het weekend vóór 31 oktober organiseert De Pracht een halloweentocht door de wijk Ekenrooi. Zaterdag 27 oktober is het weer zover en dat is voor iedereen een feestje. Voor de grote en kleine mensen die deelnemen aan de tocht, die de ogen onderweg uitkijken. Voor de deelnemers die met veel creativiteit en energie er elk jaar weer iets bijzonders van maken. En voor het organiserende team omdat ze zoveel leuke reacties krijgen. Kathleen van Liempt en Lenneke Gulik hebben er nog steeds geen genoeg van en zetten ieder jaar weer de schouders eronder.

Waalre - Voor Kathleen is het haar elfde jaar dat ze meedoet: "In het begin organiseerden we rond de kerst een lampionnentocht, met een kerstman. We knutselden met de kinderen lampionnetjes, daar hielp ik aan mee. Toen het idee van de halloweentocht ontstond deed ik zelf ook mee en zat als levend standbeeld. Dat vond ik een van de leukste ervaringen. De halloweentocht had in het begin ieder jaar een ander thema, het was allemaal nog niet zo groot van opzet. Dat hebben we in de loop van de jaren los moeten laten. Het publiek komt uit de verre omtrek. Ouders die de route met de kinderen hebben gelopen meldden zich aan om de volgende keer zelf mee te doen, zo groeit het aantal vrijwilligers nog steeds."

Lenneke was een jaar of dertien toen ze bij een of ander clubje in De Pracht ging en ze is daarna nooit meer weggegaan: "Ik zit nu misschien wel meer dan vijfentwintig jaar als vrijwilliger bij De Pracht en heb van alles gedaan. Zo zit ik ook in de Activiteiten Commissie en werk sinds 2009 mee aan de halloweentocht. Onze kracht is dat we elk jaar dezelfde route hebben en dat steeds meer bewoners langs de route zich aansluiten. Ze versieren de huizen met lichtjes en kaarsen en kleden het sfeervol aan. Er kwamen buurtposten die dat op zich namen. Lege plekken worden door de organisatie ingevuld. Grote publiekstrekker is de Anna Paulownalaan, de bewoners maken er telkens iets bijzonders van. Dit jaar hebben ze het leven en sterven van Anna Paulowna als thema en er zal ook meer toneelspel zijn. De Maximiliaanlaan was altijd een donker stuk, de BSO heeft nu het initiatief genomen daar ook te versieren en een gedeelte van Harmonie de Volharding speelt bij de school. De harmonie zit nu ook op meer plaatsen langs de route in groepjes te spelen."

Op het plein bij de Pracht staat een tent waar kinderen zich met blacklight-schmink kunnen laten schminken. Er is van alles met het thema blacklight te koop.

De eerste groep start om 18.30 uur en de laatste om 20.00 uur. Iedereen aan de tocht kan meedoen, deelname kost 2 euro. Dankzij sponsoring van de Jumbo en AH den Hof, is dit inclusief een consumptie.

Meer berichten