Bradley Mester werd in Geldermalsen voor de derde keer Nederlands Kampioen.
Bradley Mester werd in Geldermalsen voor de derde keer Nederlands Kampioen. (Foto: )

11-jarige Bradley Mesters derde keer kampioen

Bradley Mesters heeft na een succesvol seizoen voor de derde keer de kampioenstitel veroverd. Gestart op 7-jarige leeftijd In 2014 nam hij op 7-jarige leeftijd voor het eerst deel aan wedstrijden. Nu, vier jaar later heeft hij al drie Nederlandse titels en één vice Nederlandse titel op zijn naam staan en neemt hij deel aan wedstrijden over de hele wereld.

WAALRE - Het talent uit Waalre stapte dit seizoen over naar een grotere machine. De 85cc kleine wielen, een klasse in de leeftijd van 10-13 jaar. Maar ook nu was de 11- jarige Bradley vanaf het begin van het seizoen superieur en won de ene naar de andere wedstrijd. Van de 11 verreden wedstrijden wist hij er 10 te winnen. Er staat nog één wedstrijd op de kalender, maar Bradley heeft zoveel punten voorsprong opgebouwd dat de concurrentie hem niet meer kan verslaan. Afgelopen weekend haalde Bradley dan ook opnieuw de titel binnen en werd Nederlands Kampioen 85cc kleine wielen.

Bradley Mesters rijdt ook in het buitenland wedstrijden Dit jaar nam hij deel aan het Europees Kampioenschap 65cc. Een serie van zo'n vier kwalificatiewedstrijden en één finale wedstrijd. Bradley stond tijdens alle vier de kwalificatiewedstrijden op het podium. Uiteindelijk behaalde hij de 5e plaats in de 65cc klasse. Daarnaast werd hij door de KNMV opnieuw geselecteerd voor het Junior Wereld Kampioenschap 65cc in Australië wat een hele ervaring werd en waar hij veel van heeft geleerd.

De toekomst

Na dit seizoen maakt Bradley de overstap naar de 85cc grote wielen. Dit is weer een klasse hoger, in de leeftijd van 11 tot en met 15 jaar. Ondanks dat Bradley nog erg jong is hoopt hij hier veel ervaring op te gaan doen. Bradley zal er in ieder geval alles aan doen om ook de komende jaren zijn stijgende lijn voort te zetten. Zijn school erkent zijn talent en en geeft hem de ruimte om zichzelf zo goed mogelijk te ontwikkelen in zijn sport om zo de weg naar de toekomst in de motorsport te vinden

Meer berichten