Harmonie de Volharding tijdens een eerder concert. Foto: Connie Sinteur Fotografie.
Harmonie de Volharding tijdens een eerder concert. Foto: Connie Sinteur Fotografie. (Connie Sinteur Fotografie)

Toeval leidt tot herfstconcert

Harmonieorkest De Volharding verzorgt zaterdag 6 oktober een herfstconcert. Dit doet zij niet alleen maar in samenwerking met fanfare Sint Nicasius uit Heeze. Het gratis toegankelijke concert begint om 20.00 uur en vindt plaats in de grote zaal van Het Huis van Waalre aan de Koningin Julianalaan 19 in Waalre.

WAALRE - Een toevallige ontmoeting tijdens het werk en een daaropvolgend gesprek waaruit dezelfde passie bleek, waren de basis voor dit gezamenlijke optreden. Voor beide verenigingen kwam dit op het juiste moment. De Volharding zat volop in de voorbereidingen voor het komende seizoen en voor Sint Nicasius past dit concert perfect in de aanloop naar de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen in Drachten van volgend jaar.

Naast de overeenkomsten die er zijn tussen beide verenigingen, zijn er ook verschillen zoals de samenstelling van de orkesten. "Vaak wordt gedacht dat een harmonie en fanfare hetzelfde zijn", aldus Anneke Bijen, lid van de commissie Muziek & Optredens. "Het grote verschil is echter dat een fanfare bijna geheel bestaat uit koperblazers en een harmonie voor een groot gedeelte ook houtblazers heeft zoals hobo's, klarinetten en dwarsfluiten. Beide beschikken overigens wel over saxofoons, die officieel ook tot het 'hout' behoren'. Dit geeft een totaal andere klank en dat maakt dit concert extra interessant voor het publiek."

Programma
De harmonie en fanfare spelen zaterdag uit werken met een licht klassiek karakter, zoals onder andere muziek uit de musical Elizabeth en de Indiana Jones-films.

Meer informatie
Voor meer informatie over De Volharding kan contact opgenomen worden met secretaris Cecile Habraken via secretaris@harmoniedevolharding of via tel.nr. 040-2222342.

www.harmoniedevolharding.nl

www.fanfareheeze.nl

Meer berichten