Met Swan Remix vertolkt Jacqueline samen met danser Johnny Lloyd een hedendaagse versie van de cello-hit Swan. Foto: Marc Bolsius.
Met Swan Remix vertolkt Jacqueline samen met danser Johnny Lloyd een hedendaagse versie van de cello-hit Swan. Foto: Marc Bolsius. (Foto: Marc Bolsius)

'Ik ben nog lang niet klaar'!

Na het winnen van de Brabant Cultuur Publieksprijs begin dit jaar, heeft de oorspronkelijk Aalstse Jacqueline Hamelink niet stilgezeten. Op donderdag 27 september komt ze naar het Eindhovense Pand P met haar voorstelling swan[remix].

AALST - Celliste Jacqueline Hamelink, woonachtig in Tilburg, maar oorspronkelijk uit de Aalstse Voldijn, won in februari de Brabant Cultuur Publieksprijs. Een prijs van de Provincie met het doel om kunst en cultuur in Brabant te stimuleren en weer op de kaart te zetten. In april verscheen Jacqueline ook al in de Schakel om te praten over het winnen van deze prijs en de première van haar voorstelling swan

remix

. Nu is ze terug om te vertellen hoe ze de afgelopen periode heeft ervaren en om mede te delen dat ze op donderdag 27 september met haar voorstelling in Pand P in Eindhoven staat.

Festivalzomer

"Ik heb niet stilgezeten de afgelopen vijf maanden'', lacht Jacqueline. "Ik heb een heuse festivalzomer achter de rug.'' Van Amsterdam tot aan Limburg en zelfs in België was Jacqueline deze zomer op verschillende festivals te vinden. Niet om te feesten, maar om op te treden natuurlijk. Voor Jacqueline was dit een prachtige ervaring, zeker omdat het festivalpubliek zo open en nieuwsgierig is. "Ik heb een hoop nieuwe mensen kunnen bereiken en zelfs een paar nieuwe fans gekregen.'' Het bereiken van nieuwe mensen is ook wat de Publieksprijs voor Jacqueline voornamelijk heeft betekent. Onderdeel van die prijs was namelijk een grote marketingcampagne, die door de Provincie op poten werd gezet. Zo kreeg ze van alle kanten leuke reacties te horen over een videospotje op televisie, was haar première al snel uitverkocht én zeiden mensen in het publiek 'Oh, dat is die van die prijs'! "Zo is mijn netwerk toch weer een stuk groter geworden'', vertelt Jacqueline.

Naast het krijgen van de marketingcampagne, werd Jacqueline door het winnen van de prijs ook aangesteld als ambassadeur van de cultuur in Brabant. Dit is een rol die zij maar al te graag vervuld. Zo ging ze, samen met de twee andere winnaars van de prijs en zelfs de genomineerden, in gesprek met politici om te bespreken wat artiesten en kunstenaars nu écht nodig hebben om hun vak te kunnen uitoefenen. Met deze gerichte aanpak laat de Provincie Brabant zien dat zij zich sterk maken voor kunst en cultuur en dat ze vooruit willen.

Met deze nieuwe fans en een goed gevoel over het werk dat ze doet voor de kunst en cultuur op zak, komt Jacqueline dus naar Eindhoven. In Pand P, een klein zaaltje aan de Leenderweg, zal ze op donderdag 27 september nogmaals haar show swan

remix

vertonen. Kaarten vliegen de deur uit, dus geïnteresseerden moeten er snel bij zijn. Jacqueline vertelt dat hoofdthema van deze voorstelling 'transformatie' is. De show kan dus iedere keer weer net iets anders zijn en dat is juist wat ze zo mooi vindt aan haar vak als muzikant. ,,Ik wil altijd kunnen groeien en experimenteren, ik ben nog lang niet klaar!''

Meer berichten