Futuris Zorg & Werk neemt per 1 juli de exploitatie van Het Klooster over. Foto: Theo van Sambeek.
Futuris Zorg & Werk neemt per 1 juli de exploitatie van Het Klooster over. Foto: Theo van Sambeek. (Foto: Theo van Sambeek)

Futuris per 1 juli in Het Klooster

WAALRE - Futuris Zorg en Werk neemt vanaf 1 juli de exploitatie van Het Klooster over van Lumens. "Het deel waarin de verenigingen onderdak krijgen, gaan we samen met onze beoogde partner de LEV Groep vorm geven. Voor de ouderenzorg zijn we van plan samen te werken met Valkenhof uit Valkenswaard. We hebben goede hoop dat we de onderhandelingen met de gemeente over de aankoop van Het Klooster positief kunnen afronden. Vooruitlopend hierop nemen we zeker tot 1 januari 2019 de exploitatie over", zegt Cees van Pagée, directeur van Futuris.
Nadat de Lumens Groep zich vorig jaar onverwacht terug trok als exploitant, startte de gemeente samen met de verenigingen een zoektocht naar een nieuwe exploitant. Futuris Zorg & Werk was een van de geïnteresseerden die een uitgewerkt plan presenteerde aan de werkgroep. "Dit plan past het beste bij de wensen en eisen van de werkgroep en we zijn als gemeente sinds enkele weken in onderhandeling met Futuris over de overname van Het Klooster. Voor ons is van groot belang dat het plan een structurele oplossing biedt voor de verenigingen en dat het de gemeente geen extra geld kost. Wij toetsen de plannen zorgvuldig op haalbaarheid", aldus burgemeester Brenninkmeijer. Het voorstel omvat een verbouwing voor maximaal 30 appartementen voor ouderen met dementie en cliënten (18+) van Futuris die begeleid wonen. Daarnaast blijft Het Klooster, in aangepaste vorm, beschikbaar voor de verenigingen. Futuris wil jongeren een leer-werk traject te bieden om hiermee de verpleegkundigen van de ouderen te ondersteunen met praktische zaken. Naast de reguliere zorg voor de bewoners wil Futuris ook een inloop (dagbesteding) realiseren voor dorpsgenoten met beginnende dementie. Het restaurant gaat de dagelijkse maaltijden voor de bewoners verzorgen, maar zal ook geopend zijn voor bezoekers.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden