Het lijkt een zandbak maar het is toch echt de derde padelbaan bij LTV Eeckenrode die 30 april jl. is geopend.
Het lijkt een zandbak maar het is toch echt de derde padelbaan bij LTV Eeckenrode die 30 april jl. is geopend.

Derde padelbaan bij LTV Eeckenrode

Algemeen 228 keer gelezen

WAALRE - Op de foto líjkt het een zandbak, maar het is toch echt een padelbaan. Padel is in heel Nederland een razend populaire sport, zo ook in Waalre. 

Padelkooi nummer drie is dan ook een feit sinds dinsdag 30 april bij LTV Eeckenrode aan De Hurken in de bossen van Aalst. In maart 2023 zijn de eerste twee padelbanen al geplaatst. Destijds met een ledenaantal van 400. Inmiddels zijn er bijna 600 mensen lid. Veel sportievelingen die tennis weer oppakken, of juist komen voor padel. Of beiden, dat kan ook en gebeurt ook veelal. Spelers komen niet alleen uit Aalst en Waalre, ook uit de omliggende dorpen en Eindhoven. 
De derde baan is volledig uit eigen middelen gefinancierd en in slechts 5 weken aangelegd. LTV Eeckenrode heeft de ambitie om nog verder uit te breiden met padelbanen. Meer info: https://www.eeckenrode.nl/

Padel is een combinatie van tennis, squash en beachball. Je speelt het 2 tegen 2 op een baan met 4 glazen wanden. Het gebruik van de wanden om de baan geeft het spel een extra dimensie. Net als bij tennis mag de bal 1x het oppervlakte raken voordat hij naar de overkant moet. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant