Het mondzorgproject heeft circa 20 mensen kunnen helpen. (Foto ter illustratie: Pixabay).
Het mondzorgproject heeft circa 20 mensen kunnen helpen. (Foto ter illustratie: Pixabay). Pixabay

Mondzorgtraject Voedselbank

Algemeen 222 keer gelezen

WAALRE - Op initiatief van het Diaconaal Noodfonds Waalre heeft de Voedselbank Aalst-Waalre een belangrijk project lopen om de mondgezondheid van mensen in de gemeente te verbeteren. 

Samen met lokale tandartsen en mondhygiënisten werken ze eraan om mensen die bij de voedselbank komen te helpen met hun tandzorg. Het project richt zich op een groep van circa 20 volwassen klanten van de Voedselbank, waarbij de financiering deels wordt verzorgd door het Diaconaal Noodfonds en deels door de mondzorgverleners zelf en met extra ondersteuning vanuit de gemeente.

Kijken wat nodig is

Het project begon met het benaderen van mensen en het verzamelen van informatie om hen te kunnen helpen. Daarna voerden de tandartsen en mondhygiënisten controles uit om te bepalen wat er nodig was. 

Christel Siebers, van Mondhygiëne Praktijk Siebers-Hazenberg, heeft de leiding gehad en heeft zelf een groot aantal behandelingen uitgevoerd. Sommigen moesten naar een andere tandarts of mondhygiënist voor extra hulp, zoals Mondhygiënist Bunyadi van Gezondheidscentrum Waalre en Tandartspraktijk Van Hek. 
En voor een klant loopt de behandeling nog.

Samenwerken belangrijk

Voedselbank Aalst-Waalre bedankt iedereen die dit mooie resultaat mogelijk heeft gemaakt, zowel de mondzorgverleners als ook het Diaconaal Noodfonds. Het Mondgezondheidsproject laat zien dat samenwerken belangrijk is om mensen in onze gemeente te helpen die het moeilijk hebben. Door samen te werken kunnen we ervoor zorgen dat iedereen toegang heeft tot goede zorg, ook als je het financieel wat moeilijker hebt.

Meer informatie

Als jij zelf of iemand in je omgeving (tijdelijk) niet rond kan komen, kun je contact opnemen met de Voedselbank Aalst-Waalre. 

https://voedselbankaalstwaalre.nl/

https://www.diaconaalnoodfondswaalre.nl/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant