Ton Dietvorst en Thea Hazel-Stals met de cheque voor de Voedselbank Aalst-Waalre.
Ton Dietvorst en Thea Hazel-Stals met de cheque voor de Voedselbank Aalst-Waalre.

Kringloop de Kempen heeft cheque voor Voedselbank

Algemeen 212 keer gelezen

WAALRE - Kringloop De Kempen heeft een donatie van 1500 euro gedaan aan Voedselbank Aalst-Waalre. Deze bijdrage zal dienen als ondersteuning voor de Voedselbank bij hun voortdurende inspanningen om tegemoet te komen aan de behoeften van gezinnen en individuen in Waalre.

Ton Dietvorst, bedrijfsleider van Kringloop De Kempen, benadrukt het belang van lokale gemeenschapsbanden en samenwerking. “Wij zijn verheugd om een bijdrage te leveren aan de gemeenschap van Waalre en we hopen dat deze donatie helpt om het waardevolle werk van de Voedselbank te versterken. We waarderen de opzet van de Voedselbank Aalst-Waalre, met het winkelconcept, omdat dat voedselverspilling tegengaat en mensen keuzevrijheid biedt.”

Kringloop de Kempen ondersteunt jaarlijks maatschappelijke lokale organisaties in de diverse gemeenten in De Kempen. Ook de Voedselbank in Veldhoven, Bergeijk, Bladel en Valkenswaard ontvingen deze schenking.

Missie Voedselbank 

De missie van de Voedselbank Aalst-Waalre is het ‘verstrekken van  levensmiddelen aan de mensen in onze gemeente die het even financieel niet redden. Zo zorgen wij er samen voor dat de armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast. 

Met open armen

De Voedselbank Aalst-Waalre, die afhankelijk is van vrijwilligers en donaties, verwelkomt de steun van Kringloop De Kempen met open armen.
“Deze gulle donatie zal direct bijdragen aan het verstrekken van essentiële voedselvoorzieningen aan gezinnen die het nodig hebben. Door de grote aandacht voor voedselverspilling bij producenten en supermarkten zien we dat we minder voedingsmiddelen aangeleverd krijgen vanuit bedrijven, waardoor we genoodzaakt zijn om vaker voedsel in te kopen. Daarom is deze donatie ook zo welkom. We zijn dankbaar voor de betrokkenheid van organisaties zoals Kringloop De Kempen in onze gemeenschap. En we hebben enorme waardering voor donaties van producten en giften van inwoners.“

Kringloop de Kempen

Als stichting heeft Kringloop de Kempen geen winstoogmerk. Wat er verdiend wordt, gaat terug de organisatie in of wordt geschonken aan een goed doel zoals de Voedselbank. Zo kan de stichting nog meer mensen een steuntje in de rug geven en ervoor zorgen dat ze meedoen.
Ton Dietvorst licht nader toe: “Het ondersteunen van de Voedselbank past helemaal in deze missie; waar wij verspilling van spullen tegengaan, gaat de Voedselbank verspilling van voedsel tegen en beide organisaties bieden mensen de kans om mee te doen in de samenleving.”

Kringloop De Kempen moedigt andere lokale bedrijven en bewoners aan om ook bij te dragen aan de ondersteuning van organisaties zoals de Voedselbank Aalst-Waalre, die een cruciale rol spelen in het verminderen van voedselonzekerheid en het ondersteunen van kwetsbare gezinnen. “Samen maken we van Waalre een gemeente waar we niemand laten vallen.”

Meer informatie

Meer informatie over de Voedselbank Aalst-Waalre en hoe u eventueel in aanmerking komt, is te vinden op de website:

https://voedselbankaalstwaalre.nl/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant